Olajfogyasztás: motorfelújítás, bontott motor vagy eladás?
Milyen autó, milyen motor, hány éves?
Hol fogyasztja az olajat: kicsurog, pcv szelep miatt a kartergáz visszavezetésnél, szelepszárszimmeringeknél, dugattyúgyűrűknél?
Mennyi olajat fogyaszt/1000km?
Lehet, csak el van kokszolódva a karterszellőzés, látatlanban ne vidd szerelőhöz, mert lehúz, mint állat.
Ha benzines vegyél egy 2000ft-os kompressziómérőt, és mérd meg magad a hengereket. Ha jót mutat nem szabad hozzányúlni.
Azt is vedd figyelembe, hogy ha annyit ér az autód, akkor nem csak a motor fogja lassan bemondani az unalmast, hanem előjön majd ez meg az még.
váltó, kuplung, futómű stb.
1 millió körül néznék valami értelmes kocsit helyette, valóban átnézve, átnézetve, hogy ne érjen meglepetés, és csakis benzinest.
Én is ezzel szenvedek most, hogy annyit ráköltöttem már a kocsira hogy nemigaz hogy tudjak vele ingázni, de eladni meg nem tudnám 400 ezernél többért... Venni másikat meg nincs pénzem. Így mindig marad a teljesen felesleges toldozás-foldozás, és még csak nem is kényelmes az autó.
"160km alatt megevett kb. fél litert."
Ezek szerint nem segített a PCV szelep csere.
Én eladnám a francba akkor ezen állapota alapján... Csak az a baj, hogy nem fogod tudni értelmes áron értékesíteni. Bontós ad érte 60-100 ezret, tesók 200-at, más meg ki marad, egy motorhibás kocsi normál személynek nem kell.
És itt jön a spirál a képbe, megjavíttatod, árát ráköltöd, megy egy darabig, előjön helyette más baja, megint költesz rá, és a végén ott vagy, hogy annyit rálocsoltál hogy vettél volna belőle egy normálisat, és inkább azt pofoztad volna ki, ami utána kibír 5-6 évet is akár.
Persze ha elégedett vagy vele, méretben teljesítményben oké, akkor újíttasd fel, ezt neked kell eldöntened, megéri-e...
Nekem nem érte meg, de már nem tudok mit csinálni, én már benne vagyok az ördögi körben.
#5 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!