Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy indultok el kuplungos...

Hogy indultok el kuplungos autóval? Mennyi gázt adtok rá?

Figyelt kérdés

Mármint nem a kezelésére vagyok kíváncsi, hogy mit mikor hogy kell kezelni, hanem az indulásnál általában mennyi gázt adtok rá? Fordulatszám meddig megy fel?

Az oké, hogy nem szabad csúsztatni stbstb… én közel 1000-1200 fordulatnál szoktam szépen elindulni. .. meg ilyenek, (nem tudom ez sok-e, alapjáratom kb. 800-nál van) de tempósabb, fürgébb haladásnál lehetetlen mindig ilyen jól elindulni, finoman bánni a kuplunggal.. Vagy csak én vagyok szerencsétlen nem tudom…. Piros lámpánál állás után, vagy menet közben 2-esben is felmegy néha 1500-2000 re a fordulat hirtelen, ez már szerintem kicsit sok és káros is kuplungra nézve.. nem?

Na a lényeg a lényeg, ti hogy indultok el? Mennyi gázt szoktatok adni rá?

2022. máj. 11. 17:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! :)
2022. máj. 11. 18:28
 12/13 anonim ***** válasza:

"Az oké, hogy nem szabad csúsztatni"

Már, hogy a fenébe ne szabadna csúsztatni?!

2022. máj. 11. 20:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez nagyon autófüggő.

Az öreg előkamrás dízelem simán elindul az 550-es alapjáraton is szépen de nagyon max 1000ig szoktam pörgetni.

Fater 1,6 benzinese már nagyon nem szereti az alapjárati indulást, oda kell az 1000 minimum.

2022. máj. 11. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!