Üzemanyag szivattyú, mennyire problémás ez?
Igazából már egy hónapja vettem az autót, és azóta is használom napi szinten és probléma még nem volt vele eddig (lekopogom azért :D).
Autó ki lett olvasva és üzemanyag szivattyú áramkör hibát dobott ki, megnéztem a szivattyút, nem láttam rajta semmi hibát, az a jellegzetes búgó hang (nagyon halk) is hallatszik gyújtás ráadásakor, tehát működik.
Ezután mondom megnézem a biztosítékot, hátha ott van valami, és azt vettem észre, hogy a biztosítéka (vagyis inkább relé az) alatt pontosan nem tudom meg nem is látom, hogy valamelyik lábára rá van kötve egy vékony vezeték és onnan meg az autó akkumulátorára van kötve, valaki valamiért így oldotta meg de nem értem, hogy miért.
Miért nem cserélt relét benne, ha esetleg az ment tönkre?! igaz olvastam valahol, hogy ezeken az autókon (fiat punto II) néha vagy àltalában nem is tudom, de kiég a nagy áramú lábai a relének, és ezért is van így megoldva.
Kérdésem az, hogy ez így nem problémás? Nem veszélyes ez így vagy bármi? direktre van kötve, vagy hogy mondják ezt, és így folyamat működik a szivattyú nem?
Nem tudom mit tegyek, úgy kicserélném a relét, de valamiért oka van annak, hogy így oldották meg… csak nem tudom, hogy miért..
vagy netán a biztosítékok foglalata égett ki?
Feltehetően a kábelkorbácsban megszakadt egy vezeték és nem volt szakértelem a megkeresésre és javításra.
Az, hogy ettől állandóan jár-e a szivattyú vagy sem, az attól függ, hogy a kapcsolt vagy a nem kapcsolt ágról van-e szó. De ezt Te is hallod, ha a hátsó ülésnél hallgatózol.
Hogy veszélyes-e? Attól függ, hogy az akkumulátor melyik pólusára megy az átkötés. Ha a plusszra, akkor bármikor rövidre záródhat a karosszériával és mivel nem védi biztosíték, tüzet okozhat. Ha nem szánod rá magad a korrket javíttatásra, akkor legalább egy hosszanti biztosítékházat be kellene illeszteni a drótba, közvetlenül az akksi plusz pólusa mellett.
Szerintem a pluszra van rákötve..
De a biztosíték is a helyén van, csak valamelyik lábára pluszban rá van kötve egy vezeték, a másik vége meg az akksin :/
Na, most néztem meg.
A negatívra van kötve nem is a pozitívra, így is veszélyes?
"A negatívra van kötve nem is a pozitívra, így is veszélyes?"
Ez sokkal jobb helyzet. Szerintem nem veszélyes, csak barkács.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!