Guminyomás ellenőrzése hogyan?
Figyelt kérdés
Van mérős pisztolyom itthon és az a furcsaság akadt, hogy az egyik pisztoly 5 barral több nyomást mutat, mint a másik. Ezért kitaláltam, hogy kérek kölcsön nyomásmérőt a szomszédtól, hogy kiderüljön melyik hibázik, az viszont mindkettő pisztolyétól eltérő értéket mutat. Most akkor melyiknek higgyek? Ha elmegyek benzinkútra, akkor ott hitelesített nyomásmérők vannak kihelyezve?2022. máj. 8. 15:30
1/16 A kérdező kommentje:
És amúgy nem lesz probléma, hogy a benzinkútig felmelegszik a kerék? Úgy tudom, hogy hidegen kell mérni.
2022. máj. 8. 15:31
2/16 anonim válasza:
Én benzinkúton szoktam fújni és 0,1 barral többet teszek bele mert meleg a gumi. Szerintem a benzinkúti a legmegbízhatóbb.
3/16 anonim válasza:
5 bar az nagyon durva hiba lenne. Biztos jó mértékegységet néztél?
4/16 A kérdező kommentje:
Halál biztos! Valamelyik rossz, csak nem tudom, hogy melyik.
2022. máj. 8. 15:37
5/16 anonim válasza:
Ami olcsó szar mérőket te használsz, azok nincsenek kalibrálva. Legyártják őket, beledobják a csomagolásba, eladják. Se kalibrálás, se hitelesítés, ahogy esik úgy puffan. Soha nem lesz pontos. A pontos mérőórák 20 ezertől indulnak.
Egyébként meg benzinkút, azok is hitelesítve vannak.
6/16 anonim válasza:
Próbálj a legközelebbi benzinkútra menni függetlenül attól, hogy ott szoktál-e tankolni vagy nem. Pár perces út alatt annyira még nem melegszenek fel a gumik.
7/16 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként 0,5 bar akart lenni... Most esett le.
2022. máj. 8. 16:05
8/16 A kérdező kommentje:
Ha az egyik pisztollyal 2,0 bart pumpálok bele, akkor a másik 1,5-1,6 bart mutat. Ekkora az eltérés. A szomszédtól kölcsönkapott mérő pedig ebben az esetben 1,8 bart mutat...
2022. máj. 8. 16:06
9/16 anonim válasza:
Nem lőnek vele nyulat.
Kb. beállítod a kettő közé és jóvanazúgy.
10/16 anonim válasza:
ez még mindig nagy eltérés
én vettem egy márkás digitális nyomásmérőt (Michelin), az bevállt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!