Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg minél újabb egy autó...

Tényleg minél újabb egy autó megbízhatatlanabb?

Figyelt kérdés
1-2 éves autókat nézegetek, de egy autómentős ismerősöm azt mondja hogy többségében újabb/karambolos autót visz.

2022. máj. 7. 12:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy hasonlítanád össze, hogy egy mostani új autó vagy egy 20 évvel ezelőtti konstrukció 20 évvel ezelőtt újkorában, akkor lehet hogy valóban a régi lenne megbízhatóbb.
2022. máj. 7. 15:49
 12/24 anonim ***** válasza:
76%

Az utóbbi 5-10 éveben gyártott autókban annyira sok túlbonyolított megoldás van, a károsanyag kibocsájtás csökkentéi kényszer miatt rengeteg drága elektronikai cucc van az újabb autókban amik szeretnek lerobbanást okozni az autóknál

Én olyan helyen dolgozom ahol sok autómárka assistance szolgáltatását intézik szerződés szerint.

Nem akarok márkákat írni, de van néhány márka amiknél viszonylag gyakran van hogy szinte teljesen új autókat kell trélereztetni a szervízbe mert megálnak mindenféle hibakód halmazok miatt

Nem egy esetről tudok ahol az új autóval nem értek haza a szalonból, mert lerobbant az autó.

A kb 10 évnél idősebb autókban ilyen meghibásodások nem jellemzőek, azoknál inkább a magas futásteljesítmény illetve a karbantartás hiánya miatti meghibásodások vannak amik nem elektromos gondokból fakadnak

Azt írtam ugyan hogy nem írok tipust, de azért a végére mégis írnék egy autómárkát amik a tapasztalatok szerint nagyon szeretnek már új koruktól fogva rendszeresen cserben hagynia gazdájukat

Ez az autó márka a FORD!

2022. máj. 7. 20:45
 13/24 A kérdező kommentje:
Hát igaz akkor 😶
2022. máj. 7. 21:13
 14/24 anonim ***** válasza:
70%
Megint egy kérdező, aki azt hallja ki a válaszokból, amit ő akar :D Szenzációs.
2022. máj. 7. 23:12
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem ilyen egszerű. Egy 1 éves autóval valószínű kevesebb baj van egy darabig mint egy 20-25 évessel. De mikor a mostani új autó lesz 5-10 éves már jóval több probléma lesz velük mint a régiekkel. Én 2010 körüli autótól félnék. Alkatrészek még pont drágák hozzájuk, a hibalehetőségek is jócskán szaporodtak és szeret bajuk is lenni. Persze ez márka függő. pl Audit 2000-es évek elejéig vennék, utána már nem nagyon. BMW-nél is max 2003-ig. De pl a Toyota meg egyéb japánokkal nincs gond 10 évesen annyi.
2022. máj. 8. 05:29
 16/24 anonim ***** válasza:
75%
#14 Csak magunkat hibáztatjuk, hogy időt pazaroltunk erre...
2022. máj. 8. 06:22
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Minél újabb egy autó annál több benne az érzékelő/technika így jóval több a hibalehetőség.

Ez nem azt jelenti, hogy akkor tuti el fog romlani, vagy, hogy olyan dolog romlik el ami miatt ott maradsz az út szélén.

2022. máj. 8. 11:29
 18/24 anonim ***** válasza:
85%
Common rail, kevés köbcentis motorok turbóval szerelése (downsizing), rengeteg elektronika. Elég ha beázik valahol és zárlatos lesz, pedig amúgy mechanikaikag rendben az autó, de az elektronika cserben hagy. Szerintem ez mind mind plusz hibaforrás. Lehet hogy nem lesz gond sokáig velük, de én is hallottam egy márkáról konkrétan, hogy még aránylag újan is szeret a szervizben lenni. Én ha újat vennék, Toyota vagy Suzukiban gondolkodnék, az újak közül talán ezekben bíznék a legjobban
2022. máj. 8. 16:13
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha megbízhatót akarsz akkor Japán benzin/hybrid akármit veszel és hidd el sok bajod nem lesz. (Mazda,Toyota,Honda,Lexus)
2022. máj. 8. 17:26
 20/24 anonim ***** válasza:
58%
Egy új autó általában megbízhatatlanabb, mint egy régi autó akkor amikor az a szalonból kigurult. De az biztos hogy egy 1-2 éves autó sokkal megbízhatóbb mint egy 10+ éves a mostani állapotában. Persze ez a megállapítás mindkét autó részéről az ÁTLAGRA vonatkozik, lehetne százból egy olyan kiragadott példát találni ami ennek ellenkezőjét igazolná.
2022. máj. 8. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!