Mivel szinte már sosincs hó, megéri 4 évszakos gomira átállni?
"Mivel szinte már sosincs hó, megéri 4 évszakos gumira átállni?"
Akkor jelent anyagi előnyt, ha olyan keveset mész, hogy a téli + nyári garnitúrád nem elkopik, hanem elöregszik.
Ha sokat mész, akkor a külön felnin levő gumikat házilag cserélve nem lesz drágább a téli+nyári sem.
Igen.
A nagyon enyhe telek és a rapszódikus tavaszi havazások miatt a négyévszakos a legjobb választás.
Ha négyévszakozol, vedd figyelembe, hogy egész évben rosszabb a fékteljesítményed.
Én ezt városi futárként tapasztaltam ABS nélküli autóban.
Vészfékezés 4évszakossal 5 fok alatti időben, plusz 1-2 méter csúszás.
A leesett hóréteg tök mindegy.
Azaz, ha nem a határokon vezetsz, és megismered a határokat, akkor tökmindegy.
Nem nyersz perceket sem egy jobban tapadóbb gumival, viszont vesztesz órákat/heteket/hónapokat, ha nem jól vezeted.
Téligumi is keresztbe rak télen, ha úgy vezetsz.
#5 voltam.
Ha csak városi használatban van a kocsi, ahol nem is mész gyorsan, meg mindig rommá vannak sózva az utak, oda jó az.
Országúton, autópályán meg értékes 10 métereket nyerhetsz a fékúton a téli-nyári garnitúrával, főleg nedves időben, ami nagyon nem kevés.
Igen, hamarabb fog elkopni + többet fog vele fogyasztani az autó.
Persze ha évi 2-3000 km-ert mész akkor tökéletes a 4 évszakos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!