4 évszakos gumikból melyik márka a legjobb? Continental all season milyen?
Jelenleg van egy 15 colos alufelni a kocsimon, ezzel vettem, nèzegettem a téligumikat , benne lenne szereléssel egy 80 ezerbe kb. Plusz még nyárra kellene vennem valami mutatósabb nagyobb felnit, + arra is gumi olyan 150 ezer ft.
Kinéztem ezt a 4 évszakos gumit, Continental all season 195/64r15 , ez mennyire lehet jó?
Tesztekbe nézegettem , minden évbe a top 1/2 be benne van, szerintetek érdemes ilyet vennem? Megbízható? Kb 90 be lenne szereléssel.
Nyílván hamarabb lefogom cserélni , mintha külön nyárit illetve télit vennék.
Egyébként vártam a michelin cross climate 2 , de nem végzett olyan kimagaslóan a teszteken.
A contin kívűl mit ajánlotok még? Aminek darabja ilyen 20 ezer ft körül van? Nexen esetleg ?
Én ADAC tesztek alapján választottam 2 éve Nokian Weatherproof-ot.
Nexen nyerte akkor összesítésben a teszteket, de nekem fontosabb az aquaplanning, és a jeges út minősítések a havas úthoz képest. Conti-k/Michelin-ek általában nagyon jók, de annyival nem jobbak, mint az áruk tükrözi.
Amit figyelembe kell venni, hogy ezek a gumik jócskán elmaradnak a kifejezetten téli/nyári gumiktól. Nem a határok feszegetésével kell vezetni rajtuk.
Nekem teljesen mindegy,ki milyen gumival jár....de ezen gondolkodj el!!
Láttál te már olyan gumikeveréket,amelyik -10 és + 35 fokban is hasonlóan viselkedik?
Mert én még nem.
Ráadásul a kötelező biztosításod milyen?Vállaltad az évszaknak megfelelő abroncsot?
Ha igen,és feltetetsz egy 4 évszakosat,okozott balesetnél nem lennék a helyedbe!
Ha keveset mész az autóval,megszokott útvonalon,semmi országjárás,esetleg.De én maradok a téli-nyári kombónál.
Cross climate van a kocsimon. Meg vagyok vele elégedve.
Télen is jól teljesített eddig és nyáron se okozott csalódást.
A jó tapadás egyébként csak 50%-ban a gumi, a másik ötven a jó futómű.
"Ráadásul a kötelező biztosításod milyen?Vállaltad az évszaknak megfelelő abroncsot?
Ha igen,és feltetetsz egy 4 évszakosat,okozott balesetnél nem lennék a helyedbe!"
A nevesebb 4 évszakos gumik rendelkeznek 3PMSF (3 hegycsúcs, hópihe) minősítéssel, abba az osztrákok sem kötnek bele, és a biztosítóknak is megfelel.
KGFB vállalások amúgy elég furák, mivel nem fogják megtagadni a vétlen fél kifizetését, akármit vállalsz. A károkozói büntetéseid is ugyanazok lesznek.
A négyévszakos gumi egy kompromisszum, de egy nyugisan vezetett, kis teljesítményű autóra teljesen megfelel.
Melyik márka a legjobb?
Mert neked az autód is a legjobb?
Először az kellene és akkor lehetne itt a gumiról is beszélni.
Egy Bentley-nél jogos a legjobb gumi, de egy suzuki vagy opelnél teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!