Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 4 évszakos gumikból melyik...

4 évszakos gumikból melyik márka a legjobb? Continental all season milyen?

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy 15 colos alufelni a kocsimon, ezzel vettem, nèzegettem a téligumikat , benne lenne szereléssel egy 80 ezerbe kb. Plusz még nyárra kellene vennem valami mutatósabb nagyobb felnit, + arra is gumi olyan 150 ezer ft.

Kinéztem ezt a 4 évszakos gumit, Continental all season 195/64r15 , ez mennyire lehet jó?

Tesztekbe nézegettem , minden évbe a top 1/2 be benne van, szerintetek érdemes ilyet vennem? Megbízható? Kb 90 be lenne szereléssel.

Nyílván hamarabb lefogom cserélni , mintha külön nyárit illetve télit vennék.

Egyébként vártam a michelin cross climate 2 , de nem végzett olyan kimagaslóan a teszteken.

A contin kívűl mit ajánlotok még? Aminek darabja ilyen 20 ezer ft körül van? Nexen esetleg ?

2021. nov. 3. 17:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy legjobb márka. Évről-évre, sőt, minden típusban (nyári, téli, 4évszak) más márka nyeri a teszteket. Van, aki az egyik évben egész jót kap, majd utána rosszabbat, vagy akár pont fordítva. Olyan is, amikor egy nagy márka az egyik évben lebőg, és pl. egy noname kínai meg ott van a topban. Ja, és azért általában eléggé minimálisak a különbségek is.

Az ADAC tesztek elég jó mérvadók, de egyes szakújságírók szerint is kissé szubjektívak.

Én azt mondom, hogy nagy mellényúlás nem lehet, ha valamelyik prémium gyártótól veszel, de vannak azok is, akiket csak azért nem neveznek prémiumnak, mert nem gyártanak minden szegmensben, de a minőség prémium. Az utóbbiak általában a japán gyártók.

2021. nov. 4. 06:22
 12/12 Koaxk Ábel ***** válasza:

Nézd nekem nincs tapasztalatom 4 évszakos gumival, erre nem is fogok tudni válaszolni!

Amivel van tapasztalatom sok-sok éve csak Continental gumit veszek, nekem a nyári és teli szettem mindig ez, nem egy olcsó muri, de én időnként azért oda szoktam lépni durván, és volt amikor éreztem bizony volt, hogy gumin mulhatott, hogy ott maradtam az úton.

Nem tudom, hogy te defenzív vagy offenzív típusú vezető vagy, ha az utóbbi, akkor javaslom amit én vallok, féken és gumin sose spórolj! Én ezekből mindig a maxra törekszem, hál istennek eddig sosem kellet mérlegelnem, da ha kellene, ez a 2 dolog lenne a fő szempont!

2021. nov. 5. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!