Károsanyag kibocsátás szempontjából nem egyszerűbb lenne a dízelek betiltása személyautóknál?
De. Már rég be kellett volna tiltani az INDOKOLATLAN dízel használatót
mi indokolatlan? pista bá lemegy 500 métert a boltba meg haza belvárosban...na ez itt a probléma
ahol engedélyzi lehet a dízel autókat:
1. nagyon nagy távok ami igazolhatóan évi 15 000 km-vagy fölötte
2. terheket szállit rendszeresen és kell a nyomaték.
"Azt is figyelembe kell venni, hogy egy benzines szinte mindig többet fogyaszt mint egy dízel azonos kategórián belül, szóval az emlegetett 33%+ NOx kibocsátást a benzines is hozza a többletfogyasztásával..."
Hagyjátok már ezt a többletfogyasztásos baromságot. Komolyan mondom nem tudom honnan szeditek ezt, egyszer valami barom elkezdte azóta mindenhonnan ez jön. A károsanyag kibocsátás határétékei km-re vannak megadva, nem elfogyasztott literre. Semmit nem számít a fogyasztás.
"A nátrium-oxid és nátrium-dioxid nem szűrhető a ki a levegőből."
Valami legyen szíves magyarázza el nekem, hogy jön ide a nátrium és oxidjai! A nátrium-oxid: Na2O, hogy lesz ebből nátrium dioxid? Elektronszerkezeti okokból nem tudom elképzelni, hogy az egy létező és stabil vegyület lenne.
Egy belsőégésű motor, hogyan, milyen fizikai-kémiai folyamatok által bocsájt ki nátrium-oxidot, ami egy szilárd kristályos anyag? ( [link] És ha mégis így van, milyen szempontból káros a környezetre, egészségre a nátrium ion? Mert ha valóban az, akkor a konyhasó is halálos méreg lenne.
Mikor ezt fentebb először felvetettem, jól le lettem pontozva érte. Ezért szeretném, ha valaki elmagyarázná. Van egy vegyész MSc (ELTE) diplomám, 8 évig voltam egy országos intézménynél "levegőkémiai szakértő", jelenleg évek óta egyetemen környezetmérnök hallgatóknak oktatok kémiát. De úgy látszik az én értelmi képességem túl alacsony ahhoz, hogy ilyen magasröptű gondolatokat a motorok által kibocsájtott káros "nátrium-dioxiddal" kapcsolatban megértsek.
Pont, hogy akkor számít.
Nem mindegy, hogy 1km-en milyen mennyiségű tüzelőanyag fogy...
36.
Ezt ugye nem gondolod komolyan, hogy háromszor annyi üzemanyag, ugyanannyi károsanyagot termel?
Tehát 100l benzin elégetése ugyanannyit szennyez, mint egy liter elégetése? 🤔
Wow
"Ezt ugye nem gondolod komolyan, hogy háromszor annyi üzemanyag, ugyanannyi károsanyagot termel?"
"Tehát 100l benzin elégetése ugyanannyit szennyez, mint egy liter elégetése?"
A határérték ugyanannyi rá. Egy új dízel autó 100 km-en 8 g NOx-et bocsáthat ki, fogyasztástól függetlenül. Egy benzines 6 g-ot. Hogy jön ide a többletfogyasztás??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!