Kell vennem másik mankó kereket?
Lehet hülye kérdés lesz de nem értek hozzá. Van egy 2012-es superb-m. 225/40 18' gumi és felni van rajta. Gyárilag 205/55 16' mankó kerék és gumim van hozzá. A kérdésem az hogy kell beszereznem a mostanihoz megfelelő méretű mankó kereket és gumit vagy fél rakható e ami most van ha szükség van rá?
Bocsi a hülye kérdésért és köszönöm a segítséget.
Gondolom amiatt született meg a kérdés, mert ugye egy tengelyen csak azonos méretű és mintájú gumi lehet fent.
Persze hogy felteheted ha defektet kapsz, a rendőr, ha látja hogy ott a defektes gumi a csomagtartóban, valószínűleg nem fog kekeckedni.🤷♂️
A mankókerék soha nem lesz olyan méretű, mint a teljes értékű kerék. Ezért mankó. Az én autómhoz gyárilag sem azonos a mérete, mint amivel az autón lévő kerekeket gyárilag szerelték.
Pont emiatt nem szerelheted fel hajtott kerékre, maximum 80 km/h sebességgel közlekedhetsz vele és legfeljebb az első gumis műhelyig.
Hát az valami borzasztó a mankó kerék.
Hogy ezt melyik hülye mérnök találta ki , és eltiltanám az autó tervezéstől.
Láttam már ilyen és kb 40-nel döcögött azzal a szarral.
Nehogy már elmegyünk a családdal kirándulni egy vasárnap és úgy kell pár száz km-t végig szenvedni mert olyankor még gumis sincs.
AZt nem tudom elképzelni hogy egy autót ne lehessen úgy tervezni hogy beférjen egy normális kerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!