Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez jól van így? (többi lent)

Ez jól van így? (többi lent)

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok! Budapesti utazásom során ért negatív tapasztalatom. Az 1. megállónál szálltam fel és az utolsó előttinél szálltam le az adott járatról. A busz részben (1-2. ajtó) alacsony padlós volt. A 2. ajtóval szemben is ülések voltak. Ott ültem én is. Először, 2-3 megállóval később egy idős néninek adtam át a helyem. Ekkor még volt másik ülőhely. (Én azt csak azután láttam miután felálltam.) Majd újabb 4-5 megállóval később egy édesanyja szállt fel egy gyerekkel, akinek gipszben volt a lába és két mankó a kezében. SENKI MEG NEM MOZDULT. Én ismét felálltam és átadtam a helyet. (Ráadásul itt két ülés volt, mert a belső ülés egyébként is szabad volt.) De itt az ülések és a két ülés sor közti belső tér is szűk.

Aztán hallgattam majd minden irányból, hogy milyen h... vagyok, hogy átadtam a helyem! Ez így teljesen rendben van?

2014. aug. 2. 15:41
 1/9 anonim ***** válasza:
jó fej vagy. Jól döntöttél.
2014. aug. 2. 15:48
 2/9 szántóvető ***** válasza:
persze.Üdv Budapesten.
2014. aug. 2. 15:57
 3/9 anonim ***** válasza:

"Aztán hallgattam majd minden irányból, hogy milyen h... vagyok, hogy átadtam a helyem!"

Napi 2,5 órát utazom a munkahelyemre majd onnan hazafelé, metróval, HÉV-vel, busszal, de még sosem tapasztaltam olyat, ha átadtam a helyem, bárkit is érdekelt volna a dolog, azon kívül, akinek átadtam.

2014. aug. 2. 17:27
 4/9 A kérdező kommentje:

#1: Kösz!

#2: Bár nem vagyok budapesti, de egyéb okok miatt rendszeresen járok Budapesten. Azon belül is inkább Budán.

#3: Minden esetben ez lenne a jó.

#3: Te már jártál úgy, hogy emberségből egy nálad jóval fiatalabbnak adtad át a helyed?

< Remélem, hogy azért ebben az esetben nem én vagyok azaz 1 aki (100-ból vagy inkább 200-ból) méltányosan kezeli az ilyen eseteket és akár magánál jóval fiatalabbnak is kész átadni a helyét..

2014. aug. 2. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Jól csináltad, üdv a korrekt emberek között.
2014. aug. 3. 09:04
 6/9 anonim válasza:

Így kellene minden embernek (utazónak) a másik emberhez (utastárshoz hozzáállnia.

Gratulálok Neked a hozzáállásodhoz.

Nem kell azoknak a mondatait <felvenni> akik ilyenkor azt hülyézik le aki segít a másikon.

Én csak egy dolgot kérdeznék Tőled. A kérdésed magyarázatában a következő megjegyzésedre "Ráadásul itt két ülés volt, mert a belső ülés egyébként is szabad volt." miért volt szükség? Mennyiben fontos az, hogy 1 vagy két ülésről van (volt) szó!

2014. aug. 3. 16:31
 7/9 anonim válasza:
Természetesen jól tetted, hogy átadtad a helyedet. Ilyen helyzetben ez kellene, hogy természetes legyen minden embernek (de legfőbb képpen a fiataloknak).
2014. aug. 4. 12:01
 8/9 anonim válasza:

#1: A válaszodból az jön "le", hogy Te is átadtad volna a helyedet. Jól látok a szavak mögé?

#2: Te átadtad volna a helyedet ilyen esetbe?

#3: Nem egyértelnű a válaszod arra vonatkozóan, hogy Te átadtad volna-e a helyedet?

#6: Te átadtad volna a helyedet?

Én a #7 vagyok. Én biztosan átadtam volna a helyemet. Általában az ilyen típisú beszólások a tinédzserekre jellemző, akik manapság a legnagyobb elvetemültséget mutatnak. (Sokszor NEM a neveltetéstől függ, hanem a fiatalok dacától függ.)

2014. aug. 4. 12:25
 9/9 anonim válasza:

#6 vagyok. Nekem egyébként májusban volt egy bokatörésem. Nekem nagyon kettős tapasztalatom van. A fiatalok (14-25 év köztiek) nem voltak empatikusak a helyzethez. A középkrorúaknál (30-nál idősebb) változó, az idősebb (55-60 év körüli vay feletti) korosztály aki leginkább úgy viszonyul az ilyen helyzetekhez ahogy másoknak is kellene.

Még mindig azt állítom, hogy MINDENKINEK (főleg a fiatalok közül) ÍGY KELLENE, HOGY HOZZÁÁLLJON AZ ILYEN ESETEKHEZ!

2014. szept. 4. 10:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!