Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamiont beméri a trafipax?

Kamiont beméri a trafipax?

Figyelt kérdés

Ugye pl lakott területen belül mindenhol 50, ha pl a Hungárián vagy akárhol ahol amúgy 70-el lehet menni, hogy 70-el megyek és a trafipax bemér akkor bünti?

Ugyanez mondjuk M0-áson ahol 70-el lehetne csak menni hiszen csak autópályán engedi a jogszabály a 80-at, mindenhol máshol lakott területen kívül 70 az autóutat is beleértve.

Ha M0-án véda alatt átmegyek 90-el akkor bünti?

2022. ápr. 14. 18:11
 1/4 qkker1 ***** válasza:
100%
Büntet bizony, felismerik a járműtípusokat.
2022. ápr. 14. 18:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan megy át alatta az összes kamion 90-el? Most nem az autópálya matricás kamerákra gondolok, hanem a tényleges védák alatt vagy pl az M5 kivezetőn van egy véda 70-es táblánál és ott is átmennek alatta 70-el vagy 80-al. Tudom mert mellette mentem autóval.
2022. ápr. 14. 18:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik az, hogy van tűréshatár, a másik meg az, hogy ők a pontos sebességet nézik, nempedig a km/h mutató általa odabüfögött nagyjábóli értéket.
2022. ápr. 14. 19:28
 4/4 A kérdező kommentje:

A tűréshatár +15km/h, az első 30-as csekk +15km/h és +30km/h és erre talán még rájön 2km/h tévesztés, ez 50km/h-100km/h közti sebességre is érvényes.

Tehát még mindig nem értem, hogyan lehet szabályosan az M0-án 90-ezni.

+20km/h tűréshatár csak 100km/h fellett van.

Vagy a billencses kollégáknak a főnök fizeti az összes gyorshajtást csak haladjon már? Mert nagyon bátran mennek sokszor városban is 80 körül ahol épp lehet, előzik le a személyautókat.

Az M0-án meg gyakorlatilag lehetetlen is lenne 70km/h-val közlekedni mert hamar 50km-es vonatszerelvény alakulna ki mögötted pedig elméletben 70-el kéne ott is menni ahogy országúton, még ezekkel az új változtatható jelzésképű táblákkal is ki van téve rengeteg helyre.

Aki viszont megpróbálni ott 70-el menni szerintem hamar szalagkorlátra kenné valamelyik kamionos kolléga.

Mondjuk lehet kipróbálom majd aztán felveszem ha egyáltalán túlélem az utat, Hárosi Duna hídtól a Megyeri hídig 70km/h-val haladni GPS szerint challenge :D

2022. ápr. 14. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!