Létezik trafipaxot zavaró készülék?
Sziasztok! 17 éves vagyok, most tanulom a kreszt. Az egyik modulban szembejött ez a mondat:
"A sebességmérő berendezés működését zavaró eszköz használata a járművezetőben ál-biztonságérzetet kelt."
Szóval akkor létezik olyan készülék ami bezavar a rendőrök sebességmérőjének? Még nem hallodtam ilyenről, hogyan működik?
(Nem azért kérdezem hogy én is használnék ilyet, egyszerű kíváncsiság)
Köszönöm!
1. Hallottam. Tanulj meg helyesen írni.
2. Létezik. Ha a CIA-nek van kib*szott szívrohamokozó pisztolya, akkor bizony traffipax zavaró eszköz is létezik.
3. Nézz bele ebbe a videóba: https://www.youtube.com/watch?v=gB93P_i0sSo
Elég hamar kiderül, hogy rádiófrekvenciákkal vagy radarral meg lehet zavarni nem csak traffipaxot, hanem bármilyen elektronikai eszközt.
Amúgy meg jobban jársz, ha nem szereltetsz ilyet az autódba és nem úgy mész közúton, mintha az a saját kis versenypályád lenne és akkor nem lesz semmi baj.
igen, létezik. Ugyanis mindent lehet zavarni, blokkolni, de ennek is van ellenszere. A traffipax érzékeli, ha valahonnan blokkolni akarják, vagy zavarják..
Ezt a paragrafust akkor hozták kb, amikor néhány alulképzett sebességimádó cd lemezt lógatott a belső tükörre, azzal a céllal, hogy majd jól megzavarja a mérőket(amúgy nem sikerült)...akkor még nem ezek a típusok voltak, de már akkor is bűncselekménynek számított.
szakaszellenőrzést akartam írni. Annak az a lényege, hogy két ponton detektálják a rendszámot, és az időkülönbségből kiszámítják, hogy gyorsabban mentél-e. Így semmi értelme a visszalassításnak.
Mondjuk 130 a megengedett. Ezen a sebességen a két pont között kell 8 perc. Ha 10-15 perc után bukkansz fel a második kameránál, minden rendben. Még 8 percnél is. De ha te 5 perc alatt odaérsz, ahol fotóznak mehetsz te akár hatvannal is, akkor is büntetnek.
Egyelőre nálunk ilyen kevés van.
Hiába, hogy már nem radaros hanem lézeres a trafi, attól még a lézert is gyönyörűen lehet blokkolni.
(Haditechnikában is alkalmazzák páncélozott járműveken az ellenséges ATGM-ek ellen pl.)
A gond az, hogy k*rva drága egyrészt, másrészt a rendőrnek is felfog tűnni, hogy nem "fogja" a lézer az autót és utánad mennek, úgy megbüntetnek mint az állat, de még lehet börit is kapsz érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!