Obi-s automatikus akkutöltő készülék 3,8 A -os nem müködik,mi lehet a baja ?
így látatlanban fogalmam sincs, javaslom a típustábla alapján írd be a gúgliba.
nem hülyültél semmit, valami kis hőkioldó lehet eldugva.Polaritást nem nézted be?
Sajnos nem találtam eddig róla semmit a neten.A polaritásra én is gondoltam,de szinte biztos,hogy nem néztem el,ugyanakkor állítólag polaritás védelemmel is bír ?!
Szétszedtem,így első látásra semmi jele hibának .De köszi a válaszodat !
1. Nézd meg multiméterrel, hogy mekkora az akkumulátor feszültsége. Lehet túl alacsony ahhoz, hogy el kezdje tölteni, mert hibásnak véli, csak gyenge töltőárammal próbálja meg éleszteni. Érdemes hosszabb ideig töltőn hagyni az akkumulátort és időnként ránézni, hogy esetleg elkezdi-e a töltést.
2. Nézd meg, hogy mekkora a töltő feszültsége. Ennek 14.4V-nak (max 14.8V-nak) kell lennie, de lehet terhelés nélkül nem is jelenik meg feszültség, próbáld meg leterhelni egy nagyobb teljesítményű izzóval, hogy akkor csinál-e valamit.
Ha egyik hatására sem történik semmi, lehet meghibásodott, vagy kiégett a szekunder biztosítéka.
Az akku nagyon lemerült volt(7,4 V)kellett az autó ,így vettem egy hagyományos töltőt és azzal feltöltöttem 12,7 V-ra.Ekkor rátettem az Obi-s töltőt,de nem jelzett semmit. A kijelzője kék háttérfénnyel világít,de adatok nem jelennek meg.Amennyiben az akkura nincs rácsíptetve,de a hálózatba csatlakoztatva van,a kijelző sem világít. Most a hálózatba bedugva hagytam és a csipeszekkel egy index izzót próbáltam világításra bírni,nem világít és a töltő sem kapcsol be.
Az a bajom,hogy szétszedve a készüléket,nem látok semmi különösebb hibára utaló jelet,de biztosíték forma alkatrészt sem.
Nagyon köszönöm a segítő szándékot,sajnos tartok attól,hogy kuka lesz a 8500 ft-os szuper töltőből.
Biztos, hogy a belső töltő elektronika nem kap feszültséget. Mindenképp ki kellene vizsgálni a hálózati rész primer és szekunder részét is. Biztosíték lehet akár nyákba forrasztott kivitelben is (gyakran kis fekete henger, de kondenzátor (téglalap) formájú is lehet), és akkor nem látni, hogy milyen az állapota.
"Akkutöltés befejezésével autómatikus további csepptöltés
Fordított polaritás védelem
Rövidzárlat elleni védelem
Túláram elleni védelem"
Ezek alapján pedig eléggé védve van az elektronika, akku oldalról nem kaphat semmilyen olyan impulzust ami tönkretehetné. Ez is tovább erősíti a tényt, hogy valami a töltő elektronikát ellátó tápegységnél történhetett. Mivel kis méretűnek tűnik az eszköz, ebből arra következtetek, hogy ez egy kapcsolóüzemű tápegység. Sajnálom, de lehet egy ismerős szakinak érdemes lenne ránéznie, mert még menthetőnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!