B kategòriàs jogosítvàny menyibe került nektek aki nemrég szerezte?
Nagyon sok helyen van kalkuláció.
Vidéken például 250.000Ft körül mozognak az árak.
Az árak publikusak, és azokban nincs is jelentős eltérés.
A nagy szórás abból jön ki, amit előre senki nem tud megmondani: mennyi gyakorlás szükséges a sikeres forgalmi vizsgához.
Egy óra vezetés gyakorlás ára legyen pl 6500 forint (meg lehet nézni a pontos adatot, én hagy ne tegyem a példa kedvéért)
30 óra a kötelező minimum , de annyival vizsgáznak le a legkevesebben, nem lehet előre tudni, hogy neked mennyire lesz szükséged.
Plusz 10 óra már ebből plusz 65ezer forintot jelent, de az se jobb, ha felkészületlenül nekifut a tanuló a forgalmi vizsgának.
Egy forgalmi vizsga díja 11ezer, és nem lehet a végtelenségig kísérletezni a vizsgával, az ötödik bukás után PÁV-ra küldik a tanulót, s annak is van lélektani hatása is, a harmadik bukás után már a PÁV miatt is pánikolhat a tanuló.
300ezer alatt nem ajánlott elkezdeni sem a tanfolyamot, jobb ese3tben marad néhány tizes a végén, de nem sok... viszont arra is kell kalkuláció, mi van, ha nem elég a kezdő összeg, kell, hogy legyen tartalékban is, mire a vezetés gyakorlás zajlik (ami valószínűleg több hónap múlva esedékes)
Tavaly szeptemberben szereztem jogsit, egy Veszprém megyei autóssuliban. Minden vizsgám elsőre sikerült.
KRESZ (e-learning és vizsga): 45.000
Elsősegély (tanfolyam és vizsga): 25.000
Vezetés (gyorsított): 8000*29
Forgalmi vizsga: 11.000
Összesen: 313.000 Ft-ot kellett fizetnem.
Tavaly aug. vegen fejeztem be.
Minden elsore sikerult,forgalmi a 30.oran,Győrben.265.000ft volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!