Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy autónak lefestem...

Ha egy autónak lefestem feketére a tetejét s a motorháztetőt, lehet törvénybeütköző probléma belőle?

Figyelt kérdés
Van egy 206os sw peugeot-m, sárga. A lakk le van pattogva a tetejéről s a motorháztető is mattult mintha már szürke lenne. Gondoltam lefestem feketére, normális, tartós módszerrel, mivel ha a kocsi színére festeném akkor az egész autót le kellene, hogy találjon a festésnek az árnyalata. Fekete egyszerűbb lenne s olcsóbb megoldás is. Ha mind a két elemet lefesteném, lenne vele gond? Tegyük fel 50%át nem haladja meg a fekete, sacc/kb lemértem s 40%a sincs. Neten olvastam hogy 50%át ne haladja meg a talon szerinti színnek s nincs gond, az egyik ismerősöm 15-20%át mondta. Ha valaki már volt így vagy biztosra tudja jó lenne. Megjegyezném hogy Romániai törvények alapján mert hallottam Magyarországon szigorúbbak az ilyesmi törvények.

2022. ápr. 11. 08:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Azt ugye tudod, hogy többe kerül lefesteni normálisan, mint venni rá egy bontott más színűt? XD A tető meg hagyjad a fenébe, nem is értem ilyen korú autónál minek küszködni már vele.
2022. ápr. 11. 08:10
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Igazán én sem látom értelmét.
2022. ápr. 11. 08:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is szerezz bontottat hozzá. És a hozzá illó színben, nem is értem ha az az árnyalat zavar miért rikítóan eltérő színűt akarsz.
2022. ápr. 11. 08:40
 4/12 Beviz Elek ***** válasza:
40% eltérhet, tehát 2 elem még belefér.
2022. ápr. 11. 08:59
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát a bontóban egy motorháztetőért elkérnek 200 lejt. Festés olcsóbban kijön főleg hogy megvan rá itthon a lehetőségem hogy lefessem.
2022. ápr. 11. 09:21
 6/12 A kérdező kommentje:
S tetőt honnan veszek? Levágom s hegesztek rá egy másikat?
2022. ápr. 11. 09:21
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés hogy hol éri meg s hol nem. Az autót megtartom akkor nézzen ki úgy ahogy kell nem mint egy ütött kopott ócskavas
2022. ápr. 11. 09:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#7 Mert sárga autó fekete motorháztetővel nem úgy fog kinézni mint egy kukázott ócskavas? Itthon kapsz egy motorháztetőt 25-30ezer Forintért, egy fényező ennyiért rá sem néz. Gondolom ott is hasonló az árkülönbség. Ha meg otthon akarod lefesteni nem lesz se szép se tartós kivéve ha profi autófényező vagy.
2022. ápr. 11. 09:31
 9/12 krwkco ***** válasza:
100%

A többség nem nagyon ismeri itt a romániai rendeleteket.

Hívjál fel egy műszakivizsga állomást (ha van ott ilyen) és tőlük kérdezd meg.

2022. ápr. 11. 09:34
 10/12 anonim ***** válasza:
55%

Igen mert egy sárga autó fekete motorháztetővel nem úgy fog kinézni mint egy ütött ócskavas XD

Ha annyira jó fényező lennél, akkor nem okozna gondot színkód alapján kikeverni egy olyan árnyalatot, ami szinte alig tér el az eredetitől (pontosan ugyan olyat nyilván nem lehet). Valamint ha tényleg tudsz fényezni, akkor miért nem fújod le az egészet szépen sorban?

2022. ápr. 11. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!