AC pumpa meghibásodása miatt lehet ez a probléma?
-BMW E46, 1895cm3,benzin
2000-es évjárat-
Tapasztalat gond az, hogy alapjárat közben drasztikus a fordulatszám ingadozás.
A normális alapjárati fordulatszámról csökken, 4-500 közötti tartományba, már majdnem lefullad az autó, majd visszamegy normál értékbe, utánna kezdődik újra...
Utazás közben is, ha üresbe váltok 4-500 közötti érték.
Lehet ez az AC pumpa meghibásodása miatt, esetleg koszosodott alapjárati motor?
Tudom, látni kell ahoz, hogy az tudja az ember mi a gond, de gondoltam hátha van itt olyan válaszoló aki tapasztalt már hasonló meghibásodást és tud nekem segíteni az megoldásban! :)
Köszi
Csakis akkor, mikor a motor üzemmeleg. Gondolom azért, mert hidegen a motor több benzint kap.
/LAIKUS VAGYOK TELJESEN/ :D
Illetve néha, felmegyek 1500-2000-es fordulatra, de ezt ritkán produkálja.
Meglennék így, csak gondolom nem tesz jót, illetve próbálok vigyázni az autóra :D
Alapjárat ingadozása sok dologtól lehet, de szerintem nem a benzinpumpa okozza. Az vagy működik vagy nem. Utóbbi esetben el sem indul a motor.
Fojtószelep ház kitakarításával kezdeném, illetve autovillamos szakemberrel megnézetném hogy ad-e és milyen hibakódot.
Nálam is ingadozott,majd leállt a világ végén(nem kapott üzemanyagot)Ac pumpát cseréltem és szűrőt is,de nem oldotta meg teljesen a problémát.Végül kiderült,hogy elektronikai hibája IS van(ez hamarosan orvosolva lesz).
Véleményem szerint minnél hamarabb nézesd meg,mert nem jó az éjszaka közepén trélerest keresni.Én elsősorban a szűrőt nézném meg+ac,na meg persze a generátort.
Köszi a tippeket!
Ha valaki még járt így szívesen várom a válaszát! :)
AC vagy jó vagy nem a legtöbb esetben.
Lehet alapjárati motor, lyukas vákumcső, eltömödött üa szürö is illetve egy folytoszelep tisztítás.
Kiolvasva többet lehet megtudni így csak mi is találgatni tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!