Az a helyzet hogy skizofréniám van egyre jobban vagyok már már kezelt, kaphatok így jogosítványt?
Alapvetően a skizofrénia önmagában nem kizáró ok a jogosítvány megszerzésénél.
Ezt amúgy nem a gyakorikérdések oldalon jelenlévő, mindenhez IS értő "szakértők" fogják eldönteni és megmondani, hanem majd egy orvos. Háziorvosod. Ha ő nem biztos benne, szakvéleményt kér egy szakosodott orvostól, azaz pszichiátertől. De mint írtam, skizofrénia nem kizáró ok. Csak sajnos a stigmák miatt ezt egy laikus nem fogja tudni megtippelni. Lásd első két választ.
Gőzöd sincs, hogy mi az a skizofrénia és milyen fasza gyógyszerek léteznek ma már rá.
Hol biztattam? Szerintem sehol. Annyit írtam, hogy vagy a háziorvos, vagy egy pszichiáter fogja ezt eldönteni. Nem mi és nem online egy anonim oldalon, ahol esélyünk sincs megismerni a posztolót. És semmiképp sem olyan emberek, akik még a skizofrénia meg a disszociatív szémélyiségzavar közti különbséget se tudják a legtöbb esetben, hanem keverik. Egyik legjobban stigmatizált betegség.
Miből gondolod, hogy nem tudom? Vagy hogy keverem? Neked van jogosítványod? Tudod mennyi elmebeteg vezet? Vágtak már ki a tűzoltók az összetört autódból?
Szerinted egy gyógyszer 100%-os megoldás egy mentális zavarra? Hát, csak mondom, nem az.
Miből gondolom, hogy nem tudod? Elég egyértelmű az alapján, amiket írsz ("elmebeteg", "veszélyes lenne", "ilyen problémával nem ülünk autóba" stb.). Nem tudom, hogy kevered-e, úgy értettem, hogy sokan keverik.
Igen, több kategóriára is van jogsim, ennek mi köze az egészhez? Nem, nem tudom mennyi mentális betegséggel diagnosztizált ember vezet. Tippre elég sok. Nem, nem vágtak még ki a kocsimból. Megint nem teljesen értem, ennek mi köze a kérdéshez, vagy bármihez, amiről beszélgetünk.
Nem, szerintem nem feltétlenül 100%-os megoldás a gyógyszer egy mentális betegség esetén. Van, hogy elég, van, hogy nem.
Te viszont továbbra sem érted szerintem, amit írok. Vagy direkt figyelmen kívül hagyod.
Nem. Mi. Fogjuk. Eldönteni.
Capisce?
Szerintem nem erről van szó, hiszen nem a sulik lobbizták ki valószínűleg, hogy ők is szerezhessenek jogsit. Pusztán arról van szó, hogy nem mindegyik betegség minden formája jelenti egyből azt, hogy a személy nem tudna biztonságosan részt venni a forgalomban. Van egy halom betegség, amivel valóban nem lehet jogsit szerezni vagy megtartani, de erre vannak az irányelvek meg a szakértők :)
Nem látom, hogy egy teljesen tünetmentes skizofrén mondjuk miért ne vezethetne. Sőt, szakorvosok véleménye is egyezik az enyémmel, úgyhogy nem egészen értem, min vitázunk.
Nem attól lesz valaki alkalmatlan vezetésre, hogy van valami mentális betegsége.
Sőt képzeld, még epilepsziával is szerezhet valaki jogsit, pedig egy esetleges epilepsziás nagyroham közben tuti nem maradsz vezetésre képes állapotban. Akkor zárjuk ki a vezetésből az összes epilepsziával diagnosztizált embert? Pedig az nem mentális betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!