Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Én az autósuliban egy dizeles...

Én az autósuliban egy dizeles autón tanulok és azon elég csak a kuplungot fel engedni és indul.. és igy is tanitanak. De mi a helyzet a benzinesel? Azon induláskor kell adni gázt?

Figyelt kérdés

Hajtáskor mondjam meg a tanárnak hogy induljunk úgy vele mint egy benzinesel?

P.S( ez igy nem nagyon tetszik hogy nem adunk gázt induláskor a benzinesek nem nagyon idnulnak el alapgázon...)

2022. jan. 3. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Miért látom én ezt a kérdést minden héten itt? Tényleg ennyi helyen ez a meta? Úgy kell indulnotok, hogy egy idős papa lehagy járókerettel a járdán mellettetek? Adjál neki gázt hát! Dízeles autóval is úgy indulunk meg benzinessel is. Én is dízelen tanultam, de nagyjából soha nem indultam gáz nélkül, ezért abszolút nem volt gondom a benzines autómmal, amit fél évvel a jogsi megszerzése után vettem.

Úgyhogy te is adjál csak gázt neki, én nem értem ezt a marhaságot, hogy "dízellel gáz nélkül indulunk".

2022. jan. 3. 18:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Az oktató ezen spórol, hogy nem adhat gázt a tanuló.
2022. jan. 3. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Annál amatőrebb nincs mint amikor valaki pörgeti a motort állóhelyben. A gázadásnak olyannak kell lenni ha jól csinálod, hogy szinte nem is hallani, észre se veszi az oktató. A mai kicsi 2000 alatti turbodieselknél már nagyon sokszor valóban szükséges egy kicsi! gáz indulás előtt, alapjáraton nem nagyon van nyomaték.
2022. jan. 3. 18:54
 4/8 krwkco ***** válasza:
93%

A benzinessel úgy kell majd indulni, hogy a kuplungot és a gázt egy időben ellentétesen mozgatod. Miközben jön fel a kuplung, folyamatosan megy le a gáz. A fogáspontnál a kuplunggal egy kicsit lassítasz, ahogy érzed, hogy megindul az autó.

A oktató dízelével úgy kell indulni, ahogy ő mondja.

2022. jan. 3. 18:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy kell indulnotok, hogy egy idős papa lehagy járókerettel a járdán mellettetek?"

Tanulóként úgy. Meg vezetni is.

2022. jan. 3. 18:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Most már tényleg hetente felbukkan ez a kérdés itt ilyen-olyan formában.

1) Sík úton minden autóval el lehet indulni gáz nélkül, ha nagyon akarod és nem vagy falábú.

2) Az hogy, mennyire könnyen indul alapjáraton, az nem attól függ, hogy benzin vagy diesel

3) Egyik autóval sincs értelme gáz nélkül indulni, csak kínzod a motort/erőátvitelt.

Spórolni semmit nem fogsz vele, mert az autó helyetted ugyanúgy "gázt fog adni", mert ahogy a terheléstől esik a fordulatszám, a motorvezérlő kompenzálni fogja.

Az újabb autók meg már figyelik a kuplungpedál helyzetét és amikor elkezded felengedni, megemeli a motorfordulatot.

Mindettől függetlenül az oktatóautóban mindent úgy csinálj, ahogy az oktatód kéri, hogy ne legyen konfliktus. A vizsga után a sajátodon csinálhatod úgy, ahogy jónak látod.

2022. jan. 3. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Erős kétségeim vannak az oktatás színvonalával kapcsolatban. Gáz nélküli indulás? Kézifékes indulás? Ilyen alap technikákat miért nem oktatnak?
2022. jan. 4. 10:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is dízelen tanultam, ugyanúgy csak a kuplungot szabadott engedni, aztán gázt adni.

Nekem szempont volt a választásnál, hogy benzines létére hasonlóan viselkedjen mint egy dízel. Több féle autót is kipróbáltam, nagyon fura volt, sz@rul is ment,lefulladt, rángatott, nem találtam, mennyi gázt adjak.

Benzines autóm lett, alapjáraton is elindul. De egyébként ahogy megszoktam, meg lett egy pici rutinom, most már ráéreztem, hogy kell normálisan elindulni.

Úgy kell csinálni ahogy az oktató tanítja, a saját autódon meg majd kitapasztalod.

2022. jan. 4. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!