Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet-e fellebbezni, ha ezt a...

Lehet-e fellebbezni, ha ezt a rendszámot adják ki részünkre?

Figyelt kérdés

Láttam a 13. kerületben egy olyan rendszámot, hogy HOM-0xx az xx helyén két szám van. Kicsit messzebbről úgy nézett ki, hogy HOMO.

Nem vagyok annyira homofób, de ez azért túlzás.

2022. márc. 29. 12:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az autó életkorára utal a rendszám, legegyszerűbb annál idősebb vagy fiatalabb autót vennie annak, akit zavar.

De nem mindenkit zavar. Honnét tudod, hogy nem eleve egy meleg emberé?

2022. márc. 29. 12:40
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet már nem fogsz kapni, mivel a H-s rendszámok a 90-es évek közepén kifutottak. Bár az új rendszámoknál majd ki jöhet a 4 betűből is de az sem biztos hogy kiadják majd. Szerintem nem lebbezhetsz fel, max azt mondják vegyél egyedi rendszámot többszörös áron.
2022. márc. 29. 12:41
 3/24 A kérdező kommentje:
Igen, ez egy elég öreg autó volt, a Madarász Viktor utca környékén láttam. Azt nem tudom nyilván, hogy szándékos volt-e és tényleg homo az illető, de igazán nem is ez érdekel, mert kaphatsz más dehonesztáló rendszámot is T betűvel is, pl. TOS-.
2022. márc. 29. 12:45
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Még valami eszembe jutott.

Nem mindenki asszociál ezekre. Pl. egy cég nevének eldöntése a tulajdonosok joga, és azt találnak ki, amit akarnak. Ha ott van hasonló "áthallás", akkor nyilván nekik ez eszükbe sem jutott. Tehát ott még az sincsen, hogy ezt kapta, nem tud mit csinálni.

Nos, én hallottam egy Ho-Mi Bt. nevű cégről. Fogalmam sincs, hogy esetleg a tulajdonosok nevéből képezték-e (pl. Horváth és Mihályi). Valami élelmiszeripari (gyártó vagy kereskedelmi) cégről van szó. Ismerősöm rendszeresen emlegette a cég nevét, mert kapcsolatban volt vele a saját vállalkozása. Mindig halál komolyan mondta ki a cég nevét, szóval ő biztos nem gondolt arra, amire én.

2022. márc. 29. 12:46
 5/24 A kérdező kommentje:
Ez durva, erről a fasza.hu és a Faipari Szakosztály jut eszembe.
2022. márc. 29. 12:47
 6/24 anonim ***** válasza:
60%

ki akarna ilyen kis semmisegert pattogni? autot felnott emberek szoktak vezetni, ez a vicc meg kb altalamos iskola 3. osztaly szintu

"Nem vagyok annyira homofób"

tehat az vagy

2022. márc. 29. 13:10
 7/24 A kérdező kommentje:
Azért vannak árnyalatni különbségek, attól még, hogy nem vagyok annyira homofób, még nem biztos, hogy szeretnék egy HOMO rendszámú autót hajtani.
2022. márc. 29. 13:22
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
A rendszám kiadása nem az ember kedve szerint mozog. Max megkérdezed ilyenkor hogy milyen rendszámot kapsz, ha nem tetszik sétálsz 1-2 hétig és utána raksz rá rendszámot mire kijönnek az újabbak.
2022. márc. 29. 13:24
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudtad, hogy a mai ember latin neve a HOMO Sapiens Sapiens? Mondom ezt egészséges heteróként...
2022. márc. 29. 13:27
 10/24 A kérdező kommentje:
Az igaz, de ha odajön valaki, hogy na mivan te homo, akkor te is szájon vágod, nem a homo sapiens-re gondolsz...
2022. márc. 29. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!