Kaptam egy csekket gyorshajtásról, viszont a weboldalon hivatkozott 30 km zóna tábla nem is esik arra az útvonalra, amerre jártam, van értelme fellebbezni?
Nem emlékszem, hogy láttam volna az útvonalon 30 km-es zóna táblát, ettől persze lehet, hogy mostanában rakták ki, nem emlékszem (mert akkor tuti 30-al mentem volna, be szoktam tartani a szabályokat, mert tudom, hogy drága, ha nem), viszont ami érdekes, hogy a weboldalon, ahol a gyorshajtásom ténye és a fényképek vannak, egy olyan 30 km-es zóna tábláról van fotó mintegy hivatkozásképpen, ahol még csak nem is jártam, kb. 800 méterre a mérés helyétől, egy mellékutcában.
A dilemmám az, hogy van-e értelme ezen tények ismeretében fellebbeznem, vagy felesleges, mert a rendőrség pontosan tudja, hogy azon a helyen, ahol voltam, tényleg 30-as zóna van és csak még többet fizetek majd? Ez is okés, elfogadom, csak azt nem értem, hogy miért egy 800 méterrel odébb, egy mellékutcában lévő 30 km-es zóna tábla képét mellékelték a gyorshajtásomhoz referenciaképpen? Vagy netán már olyan fejlett rendszerrel rendelkezik a rendőrség, hogy az én koordinátám és a hivatkozott fotón lévő 30-as zónatábla koordinátája alapján tudják, hogy én tutira a zónán belül voltam?
Természetesen nem elkerülni akarom a jogos büntetést, csak nem tudom, hogy tényleg jogos-e. Megnézni már nem tudom, mert nem járok arra, bár gyanús, hogy hibáztam, hiszen a rendőrség sem buta, hogy olyan helyen mérjen, ahol mindenki tudja a szabályokat, hanem inkább ott, ahol még új a forgalmi helyzet... nem bántom őket, nekik is hozni kell a kvótát... és az autósok ugye sokszor rutinból vezetnek - tisztelet a kivételnek, aki nem, bár az vesse rám az első követ, aki mindig minden jelzést figyel, még akkor is, ha már századszor jár arra, nem beszél mellette a felesége, nem sír a gyereke. Ezeket nem mentegetőzésként írtam, mert így nem szabadna közlekedni, de sajnos ez az életszerű.
Várom szíves válaszaitokat, a kioktatásnak/lecseszésnek sem vagyok ellenére, mert abból is lehet tanulni. És ha az okos a más kárán tanul, én legalább hadd tanuljak a sajátomon... :)
(2)-es, köszi, ettől tartok én is, hisz ez zsebre megy, ha nem is pont a Rendőrségnek, akkor az őket irányító nagy zsebeknek.
Mondom, lehet, hogy igazuk van, de bár csak mindig ilyen precízek, pontosak lennének... amikor ellopták a gyerekeim 2 biciklijét, füle botjukat sem mozdították, amikor a házunk előtt leütöttek, inkább rábeszéltek, hogy mondjam azt, hogy elestem, hogy ne kelljen dolgozniuk, mert úgysem találnák meg a tettest...
Szóval persze, betartom, követem a jogszabályokat, csak így ez eléggé egyoldalú kapcsolat... :) :) :)
Ha tényeg nincs a zónában és ez bizonyítható, lehet fellebbezni.
De! A csekket időben be kell fizetni. Különben a késedelmi díjat már nem tudod fellebbezni és az sok lesz.
Lehet kamu csekk is? És csalás?
Hmm ki tudja?
Lehet, hogy nem tudod mi a különbség a zóna tábla és a sima sebességkorlátozó tábla között?
A zóna addig érvényes, amíg nincs feloldó tábla. Ha te 800 m-rel korábban elhaladtál mellette, majd a második kereszteződés után megfeledkeztél róla, akkor jogos a bünti.
De miért nem mész el arra még egyszer és nézed meg milyen táblák vannak kint?
Hol fotóztak le és hol volt a zóna tábla?
300m-re a táblától még simán lehet, hogy zónán belül voltál.
Google streetview-n megnézed, hogy ahol lekaptak, az a tábla hatálya alá esik-e.
Van jogsid, ismered a kreszt, meg tudod állapítani.
Ennek fényében pedig eldöntöd, jogos volt-e a bünti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!