Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért éri meg jobban a Dizel...

Miért éri meg jobban a Dizel Plus mint a sima dízel?

Figyelt kérdés

a kérdés az, bmw 530D e60,

használjak csak dízel Plus t vagy a sima dízel is megteszi?

milyen problémákat küszöbölök ki ha a Dízel Plus t használom?

köszi a válaszokat.

2022. márc. 23. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmit se jelent, de majd itt mindjárt megmondják.

Én már többször leírtam hogy az a többszáz fuvarozó , akinek külön külön is van száz kamionja , azok mind csak a normált teszik bele.

Kilehet számolni hogy ha csak 1 % megtakaritást eredményezne akkor ezzel mennyit lehetne megtakaritani, de nem tesz semmit.

Tehát akinek 100 kamionja van az évente 30000 litert tudna megtakaritani, az 1 %-kal.

De ha több %-ot számolunk akkor még jóval több jön ki.

Mégse tankol senki prémiumot.

A kamion pedig a legtöbb elfut 1 millió km-t vagy még többet.

2022. márc. 23. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Plusz adalék van benne.

Én nem hiszek benne ha időben van cserélve a gázolajszűrő akkor mehet a sima mindig.

2022. márc. 23. 21:00
 3/6 crudy ***** válasza:
51%

Az, hogy kevesebbet fogyasztana az autó prémium gázolajjal, szerintem tévhit.

Az, hogy a több adalék jótékony hatással van az alkatrészekre, már nem. A kamionokat 1 millió kilométerre tervezik, jó bele a szar gázolaj.

Nálunk a gázolaj és benzin minősége rosszabb mint nyugaton. Ami nyugaton az olcsó dízel, az nálunk mégrosszabb.

A dízelmotorok egyes részeit nem az olaj, hanem a gázolaj keni és hűti. Tehát szerintem az adalékolás hosszútávon növeli a motor élettartalmát. Ez azért nem nyilvánvaló, mert kevés az olyan precedens, hogy egy tulajnál van 4-500 ezer kilométeren keresztül, így nehéz szembe állítani a csak prémium és csak alap tüzelőanyag hatását hosszútávon.

Ha nem sajnálod, tankolj bele prémiumot, bár mostanában az nem olcsó. Egyébként a facelift előtti e60akra nem jellemző a nagynyomású pumpa halála. Inkább a befecskendezők mennem szarni előbb.

2022. márc. 23. 21:12
 4/6 anonim ***** válasza:
A kutaknak? Rajtuk kívül másnak nem éri meg....
2022. márc. 23. 21:15
 5/6 anonim válasza:
Nem tudok őszintén nyilatkozni az adalékolás valódiságáról és kopást csökkentő hatásairól. Amit több autóban is egyértelműen tapasztaltam a magasabb árkategóriás gázolajnál: valamivel nyomatékosabbnak érződik az autó, illetve úgy tűnik, hamarabb "ébred" a nyomaték. ( Maxx Motion-nél tapasztalom. ) Remélem tudtam segíteni valamit ezzel Neked.
2022. márc. 24. 11:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Persze, ilyen az a fránya placebo...
2022. márc. 24. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!