Miért éri meg jobban a Dizel Plus mint a sima dízel?
a kérdés az, bmw 530D e60,
használjak csak dízel Plus t vagy a sima dízel is megteszi?
milyen problémákat küszöbölök ki ha a Dízel Plus t használom?
köszi a válaszokat.
Semmit se jelent, de majd itt mindjárt megmondják.
Én már többször leírtam hogy az a többszáz fuvarozó , akinek külön külön is van száz kamionja , azok mind csak a normált teszik bele.
Kilehet számolni hogy ha csak 1 % megtakaritást eredményezne akkor ezzel mennyit lehetne megtakaritani, de nem tesz semmit.
Tehát akinek 100 kamionja van az évente 30000 litert tudna megtakaritani, az 1 %-kal.
De ha több %-ot számolunk akkor még jóval több jön ki.
Mégse tankol senki prémiumot.
A kamion pedig a legtöbb elfut 1 millió km-t vagy még többet.
Plusz adalék van benne.
Én nem hiszek benne ha időben van cserélve a gázolajszűrő akkor mehet a sima mindig.
Az, hogy kevesebbet fogyasztana az autó prémium gázolajjal, szerintem tévhit.
Az, hogy a több adalék jótékony hatással van az alkatrészekre, már nem. A kamionokat 1 millió kilométerre tervezik, jó bele a szar gázolaj.
Nálunk a gázolaj és benzin minősége rosszabb mint nyugaton. Ami nyugaton az olcsó dízel, az nálunk mégrosszabb.
A dízelmotorok egyes részeit nem az olaj, hanem a gázolaj keni és hűti. Tehát szerintem az adalékolás hosszútávon növeli a motor élettartalmát. Ez azért nem nyilvánvaló, mert kevés az olyan precedens, hogy egy tulajnál van 4-500 ezer kilométeren keresztül, így nehéz szembe állítani a csak prémium és csak alap tüzelőanyag hatását hosszútávon.
Ha nem sajnálod, tankolj bele prémiumot, bár mostanában az nem olcsó. Egyébként a facelift előtti e60akra nem jellemző a nagynyomású pumpa halála. Inkább a befecskendezők mennem szarni előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!