Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vetem egy autót 4 hónappal...

Vetem egy autót 4 hónappal ezelőtt és hengerfejes a tulaj azt mondja hogy nála nem volt az?

Figyelt kérdés
2022. márc. 13. 19:18
1 2
 11/14 Koaxk Ábel ***** válasza:
91%

#9-es

Ez egy baromság, az emberek nem csak xart akarnak eladni!

Én pl mindig azért adtam el a kocsikat, mert valami mást akartam, az utolsó kocsimat is úgy adtam el, hogy full új féket vettem rá eladás előtt... magyarul a kocsi egy olajcserén kívül költségmentes volt.

Az egy dízel BMW volt azért adtam el, mert változtak az életkörülményeim nem volt szükségem dízel autóra, egy sportkocsit akartam!

2022. márc. 14. 08:39
 12/14 krwkco ***** válasza:
100%

Szerintem van igazság abban, amit #9 mond. Legalábbis a sokadik tulajdonosos használt autók nagy részére vonatkozóan.

Ezek többségét az emberek nem autószeretetből, sportos autózásért tartják, hanem azért mert napi rendszerességgel el akarnak jutni valahonnan valahova. Akkor adják el, ha erre már kevésbé alkalmas.

És az emberek életkörülményei (pl. gyerek születik) is ritkábban változnak egy élet alatt, mint amilyen sűrűn az autójuk megbízhatósága vagy javításigénye változik. Ez utóbbi -kivételektől eltekintve- 5-10 évenként lép egy rosszabb kategóriába.

Ezért én is úgy gondolom, hogy a vevő akkor jár jól a használt autóval, ha jobban ért az autóhoz, autójavításhoz vagy az autójavíttatáshoz, mint az előző tulajdonos. Csak akkor van esélye megoldani azokat a problémákat, amik az előző tulajt legyűrték vagy közeljövőbeli előfordulásukkal aggasztották.

2022. márc. 14. 09:35
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nem kizárólagos az amit a #9-es ír, másért is el lehet adni autót, de egy totál átlagos közlekedőedényt (pl. egy tizenéves Cliót, Corsát, Astrát stb.) nem az autózás iránti szeretetből tartanak, hanem mert erre-arra elgurulnak vele. Ha erre már nem alkalmas és gazdaságtalan javítani, akkor eladják. (Persze ez nem azt jelenti törvényszerűen, hogy sunyi módon eltitkolják a hibáit.)

Sok ismerősöm cseréli így a járgányát.

2022. márc. 14. 11:42
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

Vazze.

Új autóra adnak 2 év garanciát.

Nekem a múlt héten ment tönkre a német prémium 3 éves szárítógépem. Az életben nem veszek töbet európai műszaki cikket. Autóban újat szoktam venni. Próbálkoztam európai márkákkal, olyan xarok mint az orosz lada volt anno. Amikor pedig elgurítod tőlem a tinédzser autómat és 4 hónap múlva szólsz hogy defektes lett a gumi, kiröhöglek. Vegyél újat. Tapasztalat szerint maximálisan szemetek a garanciális lerohadásokkal. Vegyél suzukit, az nem romlik el, sem garancia időn belül sem azon túl.

2022. márc. 15. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!