Miért nem vezetik be hogy műszakin, ha valótlan a futott km állás (visszatekerte a tulaj) akkor teljes papír elkobzás, autó lefoglalás és 500.000Ft bírság?
Sok hirdetésben látom, hogy vissza van tekerve.
Volt egy Suzka amit személyesen is megnéztem, állította a tulaj csak 150e van benne, közben 251e volt. Én elmondtam neki, hogy ez büncselekmény.
Ami pl. balesetveszélyes lehet, láncot, égszíjakat szokás cserélni.
Ha bizonyítani tudják hogy ő tekerte, akkor most is nagyon szigorúan büntetik, ha valakit rajta kapnak akkor fix a börtön.
De abszolút hülyeség lenne olyanokat megbüntetni akik nem tehetnek róla.
"Ami pl. balesetveszélyes lehet, láncot, égszíjakat szokás cserélni"
És ez hogyan függ össze a kilométerrel? Mert persze ha nem tekerik akkor nem szakadhatnak mi?
Hogy bizonyítod be? Én pl minden évben 30.000 km-t tettem meg az autómmal. Így is lettek rögzítve az óraállások. Azonban 3 éve lett egy másik autóm is és előre nem látható módon teljesen megváltoztak az autózási szokásaim. Az utóbbi egy évben 2000 km-t mentem összesen ezzel az autóval. Ráadásul dízelről van szó. Aki megnézi a lekérdezőt, biztosan rám fogja sütni, hogy össze-vissza tekergettem.
Vagy mi van akkor ha valakinek műszeregységet kellett pl cserélnie és bontottat vett? Akkor is a rögtönítélő bíróság azonnal húzza karóba? Ha meg is állapítható egyértelműen a tekerés ténye, hogy állapítod meg, hogy személy szerint ki volt az elkövető?
Ha bizonyítható, ahogy írod ma is bűncselekménynek számít, van jogkövetkezménye, nem csak ejnye-bejnye.
Égszíj. 🤣🤣🤣
Megyek pucolok foghagymát.
Azért, mert ott és akkor nem az a feladat, a vizsgáztatók nem az autó előéletével foglalkoznak.
Az időszakos műszaki vizsgálaton elvégzett ellenőrzések és mérések alapján arról hoznak döntést, hogy az autó, alkalmas-e a közúti közlekedésre?
Pl. ha jó a fékhatás, akkor nem kérdezik, hogy hány km-el ezelőtt lett cserélve a féktárcsa, ahogy azt sem kérdezik, hogy egy tizenéves autónál még az első vagy már a sokadik fékbetét garnitúrát fogyasztod-e?
Az "égszíj"-cseréről nem is beszélve. :D
Igaz, hogy a vizsgalapon van egy km-óra állás rovat (ide bekerül amit a műszerfalról leolvasnak) de egyébként a vizsgabiztos nem Columbo. Nem fog kíváncsiskodni és nyomozni a megtett kilométerek számáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!