Mesélnétek arról, milyen volt régen GPS nélkül az autós közlekedés?
Manapság már nagy divat a GPS, sokan el sem tudják képzelni az autózást nélküle, de pl. a kamionozásban is tekintélyes szerepet kap. Régen viszont ennek segítsége nélkül kellett megtervezni az utat és közlekedni ismeretlen helyek, utvonalak esetén is.
Milyen volt ez régen?
Amkor az első fuvarom Teheránba szólt, már egyedül kellett menni. Azt az intelmet kaptam egy onnan visszajött kollégától, hogy Budapestről kifelé egészen Teheránig egy táblát figyeljek: E75 ha ezt követem, garantált a siker.
...és tényleg..a térkép nem is kellett.
Térkép, akkor is odatalált mindenki az uticéljához.
Extrém, ma már elképzelhetetlen eset, a járókelőktől útbaigazítás kérés
Egyedül utazva hosszabb, ismeretlen úton autóstérképből előre készülve kutyanyelv a műszerfalra, azon a fontosabb elágazások, útszámok felsorolva.
Ha volt mitfahrer, akkor az az ölében térképet tartott ("ITT kellett volna balra fordulni" ettől mindig ideges lett a sofőr...).
Illetve ahogy előttem is írták, városon belül gyorsan betippelni, hogy ki a helybéli (bácsi biciklivel jó szokott lenni), ablak lekurbliz, kiabál:)
Amikor egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy rossz felé megyünk, jött az anyósülésből a "mondtam, hogy kérdezzük meg, de te sose ismered be, hogy nem vagy biztos" 😅
Valahogy így:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!