Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy teljesen új, minden...

Egy teljesen új, minden extrával össze konfigurált 13 milliós Mini elérhetetlen egy átlagember számára nettó 300k-s fizetéssel?

Figyelt kérdés
Ennyit össze spórolni nem két nap, de ha már van 2 millió forintos önerő akkor mennyire életszerű hitellel belevágni? Saját lakás, és egyebek nem játszanak hosszútávon, más hitel nincs az ember vállán. Albérlet 50 ezer forint havonta. Túlóra lehetőség van, akkor 400k körüli a fizu.

#autó #John works
2022. márc. 11. 03:15
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Fogyasztói társadalom van, nem tudom hallottá-e már róla :D :D

Használd 4-5 évig majd dobd ki és VEGYÉL ÚJAT, ez a "technológia". :D

2022. márc. 11. 23:42
 32/41 anonim ***** válasza:

Én is Mini fan vagyok, viszon visszatart, hogy a Minik a BMW 1 átmatricázott modelljei. Kb minden BMW benne, azt hiszem a motorok a Peugeottol vannak, vagy legalábbis voltak korábban. Most nem tudom, hogy hogy van.

Melyik Mini? Mert a Mini a márka, a többi a tipus. Az One? Electric? Clubman? Countryman?

Én vennék egy nagyon fiatal One 5 ajtósat, max 2 éves, 20-30 ezer km alattit, lehetöleg tesztautót valamelyik BMW márkaszerviztöl és azt liznigelném.

13 millióbol kijön egy használt (15-20 ezer kmt futott) electric amiért nem fogsz annyit fizetni a töltöállomáson, mint a benzinért, bár az is drágulni fog… Igaz, körülményes az elején a töltéses dolgot kitalálni, de olcsobban meguszod, mint 40-50 liter benzinnel…

Temperált az aksijuk, 1:1-ben a BMW i3 technikája van a Mini Electricben is és mára kiderült, hogy az aksik közel sem degradálodnak annyira, mint ahogyan azt a BMW elvàrta anno. Szóval a technika jó és megbizható.

Ha nem tetszik az elektromos világ, akkor nyilván ott vannak a diesel/benzin motorok millióért kevés km-re, gyengébb felszereltséggel 8-9 millióról.

De gondolni kell az autón kivül màsra is. Gumik, biztositás, casco (lizingelt autóra kötelezö) szervizek, tankolás/töltés, forgalomba helyezési költség (ha van), àtiratàsi költség, stb.

Én most tervezek a 9 éves dieselemböl egy 5 éves elektromos autóba ülni. A benzinár tényleg nagyon brutál lesz a közeljövöben, pedig az informatikában dolgozom és jol keresek :/ De legalább nem bukok akkorát az autón, vagyis én nagyon remélem.

2022. márc. 13. 12:57
 33/41 A kérdező kommentje:

"Melyik Mini? Mert a Mini a márka, a többi a tipus. Az One? Electric? Clubman? Countryman?" -> Mini Cooper John Works (3 ajtós kizárólag)

Benzines autót szeretnék venni, elektromos világ sosem vonzott. Személyi kölcsönben gondolkodtam, mert lízing leginkább egy vállalkozás számára jó. Vannak az embereknek álmaik, és általánosságban azt hallani, hogy "nyerj a lottón", vagy hasonlókat. Aki új autóval mászkál Magyarországon magyar fizetéssel, javarészt gondolom önerő + kölcsön kombóval, de összehozta. Én lakásra nem spórolok, gyakorlatilag más célom nincs is míg ezt össze nem hozom magamnak.

2022. márc. 13. 20:46
 34/41 A kérdező kommentje:
Az új motorról amit a mostaniba építenek, sajnos semmit nem találtam eddig.
2022. márc. 13. 20:46
 35/41 anonim ***** válasza:
54%

"ha már van 2 millió forintos önerő"

Akkor vegyél egy elfogadható állapotú használt autót 1,6 millióért, eredetvizsga + átírás max. 100k, 300 ezerből meg nagyon pöpecül rendbe rakatod, cserélteted amit kell, és lesz egy olyan autót, amit 300 ezres fizetésből megengedhetsz magadnak.

2022. márc. 13. 22:24
 36/41 Atikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa válasza:
A nő a sminkpénzt is erre teszi el, a maradékból eltartja a férjét, a férjének a fizetése is el lesz téve erre. Elnézést de én falusi vagyok
2023. ápr. 23. 12:50
 37/41 anonim ***** válasza:
Sikerül azóta dülöre jutni?
2023. ápr. 23. 20:38
 38/41 A kérdező kommentje:
Mai napig is vacilálok.
2023. ápr. 24. 05:11
 39/41 anonim ***** válasza:

Ezt így ismeretlenül nem lehet megmondani. Attól függ, milyen élethelyzetben vagy, milyen egyéb kiadásaid vannak. Ha pl nincs lakásod, minden hónapban bérelni kell, akkor nehéz ügy. Ha beteg családtagot kell ápolni, vagy van 3-4 gyereked, akiket egyedül nevelsz, akkor megint csak nehéz.

Ha viszont senkid nincs, ezt a pénzt csak magadra költöd, van lakásod, nem élsz nagy lábon, nincs költséges hobbid, nem cigizel, nem kocsmázol, nem jársz nyaralni, nem jársz fesztiválokra, nem létszükséglet a drága márkás ruha, cipő, nem kell minden évben a legújabb ájfon, stb-stb... ez minden vágyad, semmi másra nem gyűjtesz, akkor kivitelezhető. Nyilván nem egyik napról a másikra és évekig lemondásokkal jár, de nem lehetetlen.

2023. ápr. 24. 07:27
 40/41 A kérdező kommentje:
Albit a barátnőmmel fizetek, 65 ezret. Másra nem költök, nem élek nagy lábon.
2023. ápr. 28. 10:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!