Egy teljesen új, minden extrával össze konfigurált 13 milliós Mini elérhetetlen egy átlagember számára nettó 300k-s fizetéssel?
Szóval éhes, mert nem marad pénz kajára, üres a tank mert nincs pénz benzinre, az autó meg ott rohad az utcán, mert garázsbérletre sem telik.
Viszont elmondhatja, hogy van egy 13 millás minije!
Pffff. ;)
Semmi nem elérhetetlen.
De akinek a pénze az döntsön róla.
Itt eléggé egyet ért mindenki abban, hogy marhaság ennyi ennyi pénzt beleölni egy autóba, ami egy 7 éves használt vacak lesz mire kifizeti a jelenlegi jövedelme mellett, de ezek csak kívülállók tanácsai. Nem kell őket megfogadni.
Lehet kifeszített családi költségvetéssel élni évtizedekig egy álomért akkor is ha hülyeség. Nosza ugorjon neki. Az ő pénze az ő döntése. Ha pofára esik neki fáj. Mi szóltunk.
12-es szerintem azzal nem vagyunk előbbre, ha lefikázzuk a kérdezőt. Inkább próbáljunk megoldást találni.
10 millió hitelt kaphat 96 hónapra (8 év), törlesztő kb 150 ezer Ft, tehát akár még reális is lehet. Bár én aggódom, hogy hogy fognak megélni a maradékból, illetve 8 év alatt azért már akadhatnak izmosabb szervízköltségek is (a szokásosról ne is beszéljünk, gumik, időszakos szervízek, stb). A végén pedig van egy 8 éves, nem 13 milliót érő autód, szerintem elég kockázatos meg nem térülő befektetés. Értem én, hogy a barátnőmmel hosszútávon tervezünk, de mi van, ha mégis szar kerül a paracsintába? AZt is érdemes figyelembe venni, hogy egy ilyen hosszútávú elköteleződésből (hitel) főleg ha autóról van szó, nem olyan egyszerű kiugrani. Ráadásul 8 év alatt annyi minden változik, az ember lehet, hogy elköltözik, gyerek jön, más autó kéne, én paráznék ezektől. Ha lakásról lenne szó azt mondanám, persze toljuk, hiszen az sokkal értéktartóbb.
Ha mindenáron minit szeretnének, szétnéznék a hasznaltauto.hu -n, vagy a becsuletesnepperrel felvenném a kapcsolatot, szerintem használtan sokkal költséghatékonyabban kijönne egy mini, ami akár még jól felszerelt is.
Biztos vannak ennél is kompromisszumok, de mégiscsak 10 millióval olcsóbb és ha el is adod mit buksz már ezen? Nem annyit, mint az újon.
Aki ilyen csóró az Dacia Sanderot se vegyen újan. Persze mindig akdnak ilyen zsenik akik anyagilag ellehetetlenítik magukat aztán lehet sírni hogy milyen szar az élet.
A Tesla Model 3 is 13 millió körül kezdődik használtan, mi ha egy kicsit spórolunk akkor 300ezret félre tudnánk rakni havi szinten de még így sem fizetnék ki ennyi pénzt érte. Mit akarsz 300ezres fizuval? Éhenhalni?
#14!
Nem fikázom, hanem összefoglaltam a jelenlegi állást, és a várható következményeket.
.....és NEM akarom helyette megoldani azt a problémát, amit önmagának generált.
Mindössze annyit kívántam jelezni, hogy ha valaki bemerészkedik a "málnásba" akkor ne lepődjön meg ha medvével találkozik.
(azaz: számoljon a következményekkel)
2 milliód van és 13 milliós autót akarsz. Még egy csodás példája a magyar pénügyi kultúrának.
Olvassál utána a sváci frankos autóhitelnek, hány embernek úszott el rajta a háza. Tanulj más hibájából!
Átlag embernek, akinek az autó meg az autózás egy nyűg és szükséges rossz, szerintem nem igazán életszerű a fenti paraméterekkel.
Ha viszont autóbúza vagy, az autózás egy hobbi és ez az autó minden vágyad, akkor kivitelezhető. De nyilván nem egyik napról a másikra. Hitelt semmiképp nem vennék fel. Szépen apránként összespórolnám és ha összejött az összeg, besétálnék a szalonba és megvenném, ha amúgy más lemondással nem járna.
Én a mostani autómmal is így tettem. Nem volt létszükséglet, megoldható volt addig is az életem egy olcsóbb, öregebb autóval. Addig meg szépen gyűjtögettem. Nem ilyen összegben, és nem ilyen autót, de végül 5 év megtakarítással sikerült megvennem azt az autót, amire vágytam. Egyáltalán nem bántam meg. Közben nem nyomorogtam, nem éltem zsíros kenyéren. Éltem a nekem kényelmes életet és a plusz bevételt, amit amúgy nem éltem fel hónapról hónapra teszegettem mindig félre, közben be is fektettem. Aztán 5 év alatt összejött és tényleg szinte csak hobbiból vettem egy új autót. Mert úgy gondoltam, hogy nem áldozat, belefér. Az ilyen 3 havi fizetésből szabad csak autót venni dumákra meg nagy ívben tettem. Azóta sem nyomorgok, nem érzem úgy hogy erőmön felül költekeztem volna és ne tudnám fenntartani az autómat, mint ami érv szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!