Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez miert van? Normális?

Ez miert van? Normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ma satuztam egyet igazából, későn vettem észre hogy áll a forgalom pedig szólt is az autó és bele szaguldottam volna az előttem lévő autóba, de megalltam elég fura hangja volt a fekemnek

De utana jó volt és nem afott ki ilyen hangokat, lehet csak azért mert nagyon ratapostam?

2014es kocsi, audi a3, en vagyok a 2.tulaja de eddig nem volt semmilyen baja, automata váltós lehet a fek sokat van használva

De ha máskor nincs ilyen hangja akkor nincs baja nem?

2022. márc. 10. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Dolgozott az ABS, semmi baja nincs, ilyenkor ilyen recsegős-ropogós-surlódós hangot hallasz.
2022. márc. 10. 16:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ABS-t hallhattad csak. Satuféknél az ABS úgy működik, hogy az ABS kocka dugattyúi nagyon gyorsan (másodpercenként többször) nyitnak-zárnak és ennek megfelelően egy gyorsan ismétlődő hang hallatszik ilyenkor, mivel a gyorsan ide-oda váltakozó fékerő megrángatja az egész autót. Sokan "recsegésnek" hívják, bár szerintem közel sem jó szó rá, de ki hogy érzi.

Lényeg a lényeg, ez nem probléma, sőt... örülni kell neki, hogy jól dolgozik az ABS, megfelelően tette a dolgát. Semmilyen negatív következménye nincs ennek, használhatod tovább nyugodtan.

2022. márc. 10. 16:41
 3/6 Beviz Elek ***** válasza:
78%
Nem igazán sikerült körbeírni a hangot hogy tudjunk normálisan válaszolni, de arra tippelnék hogy megtapasztaltad az ABS (ESP) működését. Biztonságos környezetben nem lenne baj ha valakivel gyakorolnátol hogy mit tud az autó, elmagyarázná az alap dolgokat.
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szintén azt mondom hogy ABS volt az. Semmi baja nincs, ez így a jó.
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszi nektek!:)
2022. márc. 10. 17:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is megnyugtatlak hogy normális. Sőt annyira, ha nem lenne 8 méteres féknyommal csúsztál volna bele az előtted lévőbe.
2022. márc. 10. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!