Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miket érdemes cserélni egy...

Miket érdemes cserélni egy 15+ éves autón az évi olajcserén kívül?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem ezt az autót, láncos vezérlésű kis szívóbenzines. Miket szoktatok megvétel után cserélni? Miket érdemes? Olajcsere, szűrők cseréje megvolt. Azon kívül?
2022. márc. 9. 08:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hidegindításnál minden motor kicsit durvábban jár, amíg be nem melegszik, ez valószínűleg normális.
2022. márc. 9. 09:08
 12/20 anonim ***** válasza:

Csak egy páldát hoztam. Írhattam volna 200 ezer kilométert vagy 10 évet is. A lényeg, hogy minden motorhoz van egy gyárilag ajánlott csereperiódus, amit érdemes betartani, mert egy vezérlés szakadás kb 10 másodperc alatt leamortizálja a motort.

2022. márc. 9. 09:10
 13/20 A kérdező kommentje:
De kicsit olyan mintha három hengerezne(4 hengeres), de mivel nincs check lámpa nyilván nem. Ha valami nem jó, akkor mi lehet?
2022. márc. 9. 09:12
 14/20 A kérdező kommentje:
#12 Köszi
2022. márc. 9. 09:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

szóval most vetted, akkor, amit szükséges cserélni:

- az összes szűrőt

- az összes folyadékot

amit ellenőrizni kell:

- lengéscsillapítók

- futómű sziletek

- fékek

- gumik

2022. márc. 9. 09:27
 16/20 anonim ***** válasza:
54%
Igen,márkaszervízre gondoltam..
2022. márc. 9. 09:27
 17/20 anonim válasza:
39%

Kövezzetek meg érte, de én pont nem mennék márkaszerviz közelébe. Nincs jó tapasztalatom velük, inkább egy megbízható szerelőt keress aki átnézni vagy egy független szervizt.

A kérj számlát az előző tulajtól dologgal sem értek egyet, magánemberként szinte senki nem kér számlát, szóval attól, h nincs számlával igazolva még lehet rendben tartott az autó.

Hidegindítás problémát én úgy orvdosolnám, h hagyd a szerelőnél egy napra a kocsit és reggel első indításnál hallani fogja amiről beszélsz és meg tudja mondani, h normális-e a jelenség.

2022. márc. 9. 12:59
 18/20 anonim ***** válasza:

17-es,Nem olvastad el amit írtam. Márkaszervízben átnézettetem és az ott kapott hibalistából látom mit kell cserélni.Azért a márkaszervizben ismerik a tipushibákat.Javíttatni az autót én sem ott szoktam.

Számlát én mindig szoktam kapni,pedig egy nagyon pici,egy személyes szervizbe járok.

2022. márc. 9. 13:32
 19/20 krwkco ***** válasza:
100%

#Kérdező

Nem minden "láncos vezérlésű kis szívóbenzines" egyforma. Van amelyiknél van kmfutás alapján előírt lánccsere, van amelyiknél nincs. Ez utóbbinál a gyártó szándéka szerint a lánc kiszolgálja a motor szokásos használati idejét. Vagy ha mégsem, akkor a kopás miatt megnyúlt lánc hangja jelzi, hogy cserélni kell.

Ezért észszerű egy ilyen kérdésnél megadni az autó és a motor tipusát is.

2022. márc. 9. 14:14
 20/20 anonim válasza:
100%

18-as elolvastam amit írtál. Engem eddig csak lehúzni próbáltak a márkaszervizek, érdemi segítség nélkül, ezért írtam, hogy nem feltétlenül jó megoldás.

Látom a lepontozás azért megy sokaknak.

Számlát sose kapok, mert akkor nemcsak az áfa jönne rá, hanem a hivatalos óradíj szerint kellene számolni, így meg baráti áron dolgozik a szerelőm.

2022. márc. 11. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!