Miket érdemes cserélni egy 15+ éves autón az évi olajcserén kívül?
Csak egy páldát hoztam. Írhattam volna 200 ezer kilométert vagy 10 évet is. A lényeg, hogy minden motorhoz van egy gyárilag ajánlott csereperiódus, amit érdemes betartani, mert egy vezérlés szakadás kb 10 másodperc alatt leamortizálja a motort.
szóval most vetted, akkor, amit szükséges cserélni:
- az összes szűrőt
- az összes folyadékot
amit ellenőrizni kell:
- lengéscsillapítók
- futómű sziletek
- fékek
- gumik
Kövezzetek meg érte, de én pont nem mennék márkaszerviz közelébe. Nincs jó tapasztalatom velük, inkább egy megbízható szerelőt keress aki átnézni vagy egy független szervizt.
A kérj számlát az előző tulajtól dologgal sem értek egyet, magánemberként szinte senki nem kér számlát, szóval attól, h nincs számlával igazolva még lehet rendben tartott az autó.
Hidegindítás problémát én úgy orvdosolnám, h hagyd a szerelőnél egy napra a kocsit és reggel első indításnál hallani fogja amiről beszélsz és meg tudja mondani, h normális-e a jelenség.
17-es,Nem olvastad el amit írtam. Márkaszervízben átnézettetem és az ott kapott hibalistából látom mit kell cserélni.Azért a márkaszervizben ismerik a tipushibákat.Javíttatni az autót én sem ott szoktam.
Számlát én mindig szoktam kapni,pedig egy nagyon pici,egy személyes szervizbe járok.
#Kérdező
Nem minden "láncos vezérlésű kis szívóbenzines" egyforma. Van amelyiknél van kmfutás alapján előírt lánccsere, van amelyiknél nincs. Ez utóbbinál a gyártó szándéka szerint a lánc kiszolgálja a motor szokásos használati idejét. Vagy ha mégsem, akkor a kopás miatt megnyúlt lánc hangja jelzi, hogy cserélni kell.
Ezért észszerű egy ilyen kérdésnél megadni az autó és a motor tipusát is.
18-as elolvastam amit írtál. Engem eddig csak lehúzni próbáltak a márkaszervizek, érdemi segítség nélkül, ezért írtam, hogy nem feltétlenül jó megoldás.
Látom a lepontozás azért megy sokaknak.
Számlát sose kapok, mert akkor nemcsak az áfa jönne rá, hanem a hivatalos óradíj szerint kellene számolni, így meg baráti áron dolgozik a szerelőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!