Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miket érdemes cserélni egy...

Miket érdemes cserélni egy 15+ éves autón az évi olajcserén kívül?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem ezt az autót, láncos vezérlésű kis szívóbenzines. Miket szoktatok megvétel után cserélni? Miket érdemes? Olajcsere, szűrők cseréje megvolt. Azon kívül?
2022. márc. 9. 08:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%

Láncot is érdemes ellenőrizni, az se örökéletű mostanság.

Azon kívül minden más ami megérett a cserére.

2022. márc. 9. 08:19
 2/20 A kérdező kommentje:
A láncot hogy érdemes ellenőrizni? Honnan tudom ha valami csereérett?
2022. márc. 9. 08:22
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

Vagy onnan, hogy van több évtizedes szakmai tapasztalatod, vagy keresel valakit akinek van.

Magyarul, ha nem értesz hozzá, vidd szervizbe.

2022. márc. 9. 08:32
 4/20 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk a legjobb lett volna az eladótól számlát kérni az utolsó vezérlés cseréről, aztán megnézni, hogy mennyi a csereperiódus és ahhoz képest mennyit futott a motor.

Itt igazából nem is kell semmi másra figyelni. Ma mondjuk az szerepel az ajánlásban, hogy 120 ezer kilométer, vagy 6 év, akkor annyi.

2022. márc. 9. 08:32
 5/20 A kérdező kommentje:

Az előző tulajnál csak 2 évig volt és bevallotta, hogy semmit nem “kellett” rajta cserélnie. Egy szenzor vagy mit cserélt összesen a 2 év alatt, meg persze az olajat évente.

#4 Az nem a szíjas csere intervalluma?

2022. márc. 9. 08:45
 6/20 anonim ***** válasza:
85%
Állapotfelmérés és előélet függvénye. Mi volt rajta számlával igazolhatóan cserélve? Vezérlést mikor cserélték, mennyi km van benne most? Fékek milyen állapotúak? Lengéscsillapítók, futómű alkatrészek? Hűtőfolyadéknak milyen a fagyáspontja, mikor cserélték utoljára? Fékfolyadékot mikor cserélték? Akkumulátor terhelővillával mérve milyen indítóárammal bír? Gumik milyen állapotúak? Korrózió van valahol, ami foglalkozós? Stb. Látatlanban ezt innen nem tudjuk.
2022. márc. 9. 08:49
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

Fékolaj csere .Több autótípusnál (pl.Suzuki,Opel) előfordul,hogy ABS kockát kell cserélni,mert nem volt a fékolaj 2 évente cserélve és emiatt tönkre megy.

Sajnos a láncnyúlás is sok típusnál jellemző.

Én minden évben szakszervízben átnézettetem tavasszal az autót 5-10 ezer Ft.Aztán kapok egy listát a cserélendő alkatrészekről.Ezeket olcsóbban megveszem pl.autodoc -ról.Mikor minden alkatrész megvan,elviszem a szerelőmhöz az autót,aki hozott alkatrészekkel is dolgozik.

2022. márc. 9. 08:52
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha láncos, és nem csörög-zörög a motor beindításakor, vagy menet közben, akkor rendben van a vezérlés.

Egyébként ha nem értesz hozzá vidd el egy normális, megbízható szerelőhöz állapotfelmérésre, és akkor ő majd felméri a hibákat.

2022. márc. 9. 08:57
 9/20 A kérdező kommentje:
#7 Mit jelent az hogy szakszerviz? Márkaszerviz?
2022. márc. 9. 09:00
 10/20 A kérdező kommentje:
#8 Volt szerelőnél, azt mondta nincs semmi komoly baja, viszont én hideg indításnál picit durvának érzem a motor járását(mire odaérek a szerelőhöz, bemelegszik a motor). Amikor üzemmeleg lesz, utána hibátlannak érzem. Ezt mi okozhatja?
2022. márc. 9. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!