Mikor kell cserélni a vezérlést? Érdemes megtartani az autót?
2005 Bmw 116i. Kerestem az előző tulajtól kapott számlák között, de nem találtam vezérléscserét igazoló dokumentumot. 220 ezer km van az autóban, szerintem elég fura hangja van a motornak, főleg hidegen, de a szerelőm amikor meghallgatta, azt mondta, nincs lánc hangja. Hidegindításnál egyébként mindig van egy kb. egy másodperces kerregő csúnya hang, az mi lehet? Illetve gondolkodom azon, hogy érdemes-e megtartani, mivel két hónapja kidobott egy hibakódot a lambdaszondára hivatkozva, ki lett ütve és azóta 5 ezer km után sem dobta ki. Azt mikor kéne cserélni? Ettől a kettőtől félek, egyébként én 8 ezrenként cserélem benne az olajat, eddig kétszer történt ez meg 5 hónap alatt. Sokat ingázok vele, ez árt egy kis 1.6 szívó benzinesnek? Soha nem gyepálom hideg motorral (amúgy se, csak ritkán, előzéskor lépek oda neki)és indításkor is azért szoktam várni egy fél-egy percet.
Bocsánat a sok kérdésért, remélem tudtok válaszolni, mindent elolvasok!
Utolsó kérdés: Kb ilyen rendszeres szervizeléssel és odafigyeléssel mennyit bírhat ki még ez a motor? Kód: N45B16A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!