Ez igaz az új autók teljesítményre?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy egy új autó kb 5000 km után tudja leadni a full teljesítményét (LE).2022. márc. 5. 20:18
1/7 anonim válasza:
Le tudná adni hamarabb is, csak a bejáratós időszakban szándékosan le van korlátozva (ez egyébként lényegében 30+ éve is így volt, csak akkor még nem oldotta meg az elektronika, hanem neked kellett rá figyelni hogy ne hajtsd nagyon az első pár ezer kilométeren)
2/7 anonim válasza:
Ha jó anyagból van a motor is, akkor több idő és km kell neki össze kopni.
3/7 anonim válasza:
Én nem vettem észre, hogy az elején bármit is korlátozott volna az elektronika. Igaz 0 km-esen nem is mertem nagyon padlózni a gázpedált. Annak ellenére sem, hogy mikor átvettem akkor azt mondták, hogy nem kell az elején sem különösebben kímélni, használjam ugyanúgy mint máskor, csak egy köztes olajcserét javasolnak pár ezer km után.
4/7 anonim válasza:
Bizonyos autók korlátozzák (pl. BMW) míg mások nem (pl. Lada).
5/7 anonim válasza:
Pár évet lehúztam Győrben az audi motorfejlesztő üzemében. A járatópadon a 0 perces motorok minden értéket hoztak azonnal. Még a teljesítményt is. Bizony. Sőt, voltak olyan V8 tfsi-k amik 6-9LE-vel többet is tudtak a kelletétől.
Ti ezt a sok hülyeséget magatoktól találjátok ki, vagy segít valaki benne?
6/7 anonim válasza:
Én úgy tudom fölös járatni a kocsikat már jó ideje, amúgyis összeszerelés előtt a motort meghajtják, hogy kiderüljön van-e bibi vele, magas fordulaton, de ezek szerint az utolsó ezt meg is tudja erősíteni/cáfolni.
7/7 anonim válasza:
Ez a bejáratás dolog egy régi beidegződés. Valójában már nincs szükség rá. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy egy motor 10 ezer km után erősebb lesz, mint 0 kilóméteresen, miután rendesen bejáratódott. Turbós motoroknál pedig nem ritka, hogy alapból jóval erősebbek, mint a megadott teljesítmény, ez a magyarázat a győri példára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!