Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért "menő" annyira a Volkswa...

Miért "menő" annyira a Volkswagen?

Figyelt kérdés

Fiatalok körében a vw illetve konszernes gépek jelentik a nonplusultrát,hatalmas divat lett.

Minden 2. fiatal autórajongó "vw-s". Sokuk szerint minden más autó szar stb... Nem provokatívnak szánom a kérdést,és nem fikázásnak,semmi bajom a vw konszernnel,csak kíváncsi vagyok,hogy tényleg ennyivel jobb autók,vagy csak divat. Általában egy szép állapotú mk4 golf pl

jóval többe is kerül mint a kategóriatársak (mk1 focus,régebbi corolla stb...) de mondhatnék akármilyen hasonló kisautót is.

2022. márc. 3. 00:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Én pl nem vagyok Volkswagen rajongó. Nekem suzukim van. Eddig is azom volt, és egyelőre ezen nem is kívánok változtatni. Ültem már Volkswagen borában, 5ös golfban, jetta-ban, de én semmilyen extra érzést nem éreztem. Vitathatatlan és annyiból igazat kell adjak a Volkswagen mellett, ami örök érvényű tény, hogy az 1.6 szívó benzines motor belőle, egy nagyon jól sikerült konstrukció, ha időben karban van tartva kimegy a világból, de ez kb elmondható az összes suzukira is. Annyi, hogy ezek készültek kotla kivitelben is, és ezt szeretik annyira.

De igazából mindenki azt vegyen, amire igénye van. Nekem jelenleg egy 1.3 swiftem van, nem zabál, az alkatrészek ugyan nem feltétlenül drágák hozzá, de az áremelkedés mindenre hatással volt, beleértve a suzuki alkatrészek árát. Minden autón van zsebbe nyúlós feladat, ami az adott rétegnek zsebbe nyúlós fenntartás szinten.

Pl nekem zsebbe nyúlósabb egy kuplung csere, váltó felújítás, vezérműlánc csere (eddig csak egy ilyenről hallottam, hogy cserélni kellett ilyen kocsin), klíma kompresszor, esetleg ABS kocka.

Azt gondolom, hogy egy Volkswagennél nem feltétlenül dőlhet hátra az, akinek kotla kivitele van. Ezen felül nagyon sokat hallani a 2005-2011 közötti modellek közül a megbízhatatlan TSI/FSI motorokról.

2022. márc. 3. 03:53
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Igaza van az elsőnek, bár én Suzukiba nem mernék beülni. Pláne nem Swiftbe vagy WagonRbe. Papír kasztnija van, ha nagyobb motorral találkozik frontálisan akkor a motor fog győzni.
2022. márc. 3. 06:06
 3/11 anonim ***** válasza:
19%

Nem menő egyáltalán.

Talán régebben az volt de most már nem.

2022. márc. 3. 06:41
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Én egyszer ültem egy VW Touaregben és teljesen lenyűgözött!

Nem hittem el, hogy milyen elképesztő minőséget képvisel, nem tudom hogy mi az amivel egy Audi mondjuk többet tudhat…

Mondtam is a gazdájának, hogy elképesztő, hogy 20-25 millióért olyan autót lehet venni, ami felveszi a versenyt egy 40 millás Audival.

Aztán tájékoztatott, hogy a sima fapados Touareg is 22 millióról indul, amiben meg ülünk az R ami 38 millióról indul és ez abból is jobban felextrázott példány és így 46 millió volt.

Ettől mondjuk le esett az állam.

De azért ha nagyon gazdag lennék, lehet hogy ilyet vennék.

2022. márc. 3. 07:49
 5/11 D. Brasco ***** válasza:
45%
Azért menő hiszen az nímet ótó,attol meg mint tudjuk nincsen jobb...ezt bizonyitja a 3F szabály,meg a többis ilyen ostoba "megmondás" is
2022. márc. 3. 08:05
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem egyáltalán nem menő. Egyszerűen egy elérhető autó, viszonylag megbízható. Mint a hogy a neve is mutatja, népautó. Ezért van belőle sok.
2022. márc. 3. 08:08
 7/11 anonim ***** válasza:
45%

"Én egyszer ültem egy VW Touaregben és teljesen lenyűgözött!

Nem hittem el, hogy milyen elképesztő minőséget képvisel, nem tudom hogy mi az amivel egy Audi mondjuk többet tudhat…"

A Touareg egy kivétel, abba mindent beletettek akkor, Piech idejében. Az egyik legjobb SUV ami létezik. De a Passat 5-öst is pl ezért imádják mai napig, hatalmas, kényelmes hodály még mai szemmel is, takarékos TDI motorral, nagyon jól mennek. Az anyagminőség kiváló, prémium érzetet adott, csak mára mindegyik hányinger módon le lett lakva. De merem állítani, hogy pl egy 5.5ös Passat sokkal kényelmesebb mint egy új Passat, és minden földi jóval fel lehetett extrázni már akkor is.

2022. márc. 3. 08:12
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

Az vitathatatlan, hogy a VW jelnek nagyobb lett a presztízs értéke az utóbbi években, ez az áraikon is meglátszódik keményen.

Arra, hogy az első azt írta semmi minőségbeli különbség nincs a Suzukihoz képest, inkább nem mondok semmit :D :D

Egyébként nagyon jó autókat csinál a VW konszern, de nyilván nem mindenkinek jön be.

2022. márc. 3. 08:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Inkább nagyon jó autókat csináltak régen.
2022. márc. 3. 10:43
 10/11 anonim ***** válasza:
91%

Manapság is jókat csinálnak. Csak divat lett utálni az újat.

Nekünk egy 2017-es évjáratú Golf van, imádjuk, minden igényünket maximálisan kielégíti, és a minőségre, összeszerelésre sem lehet panasz.

2022. márc. 3. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!