Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire lennétek a szerelő...

Mennyire lennétek a szerelő helyében idegesek és mennyit adtatok volna borravalót a helyemben?

Figyelt kérdés
Elvittem autómat zörgő hang miatt szerelőhöz, 1 órán keresztül próbálkoztak rájönni az okozóra, de nem sikerült, feladták, nem kértek érte pénzt. Ilyen kicsi zörgés, ami nem befolyásol semmit a hangon kívül, vajon mennyire idegesítette őket, hogy itt próbálgatják és hallgatják "feleslegesen"? Aztán volt mégegy probléma, arra megtalálták a megoldást(egy cső volt elrohadva), de elég magas árat mondtak rá, és nem létszükséglete az autónak, szóval inkább nem kértem. Ilyenkor picit úgy érzem hülyének néznek, meg meg is érteném, de engem zavar az a hang, mostmár nem foglalkozok vele, bekapcsolom mostantól a rádiót és kész xd.
2022. márc. 1. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen hang és honnan jön?
2022. márc. 1. 22:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Alacsony fordulaton jobb elölről műszerfal felől valami zörgés, de az istenért sem tudtak rájönni mi lehet az. Aknáról is nézték, motortérből is és nem lehet onnan hallani semmit, csak az utastérből. Lerázós duma volt a vége az egésznek.
2022. márc. 1. 22:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Csak nem J Astra? Nálam ugyan ez van, alapjáraton rezeg valami jobb elöl és én sem tudtam rájönni mi az. Pedig szétszedtem amit lehetett.
2022. márc. 1. 23:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán a műanyagburkolat berezonál. Tipikus jelenség.
2022. márc. 1. 23:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem J Astra és nem is alapjáraton csinálja, hanem kb. 1600-as fordulaton. Te mit csinálsz vele? Bekapcsolod a rádiót hogy ne halld? Nekem a tököm tele van már ezzel járni szerelőhöz, inkább zörögjön, minthogy megint elvigyem egyhez. Ha viszont itt van ötlete valakinek annak örülnék.
2022. márc. 1. 23:07
 6/10 A kérdező kommentje:
#4 Érdekes, az előző autóm ami egy 99-es évjáratú műanyagtenger volt, azon nem volt hasonló hang.
2022. márc. 1. 23:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem csak a műanyag mennyiségétől függ, hanem attól is hogy milyen vastagságúak ezek a burkolóelemek továbbá hogyan és hány helyen van rögzítve. Esetleg meg lehet nézni hogy valamelyik rögzítőcsavar nem lazult -e meg. Illetve hogy milyen a motortartó bak állapota uis. a rezgések forrása a motor és onnan terjed tovább a hang nagy része is. A könnyű, vékony és rosszul rögzített műanyagok meg úgy működnek kb. mint egy hangszóró, felerősítik a zajt, de tipikusan csak egy vagy néhány kitüntetett motorfordulatszámnál, amelyek a sajátfrekvenciáknak felelnek meg.
2022. márc. 1. 23:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a hangszóró lesz, lehet hanyagul lett felrögzítve a burkolatra, és most az veri a tamtamot. Nekem is szerintem az zörög de nincs kedvem meg időm vele foglalkozni, majd egyszer lebontom és megnézem.
2022. márc. 2. 07:41
 9/10 anonim ***** válasza:

tudom, nem olcsó, de számlát kell kérni..akkor vagy adnak egy sima rezsióráról, vagy mégegyszer átnézik..

Ilyenkor nincs jatt.

A számla az akkor kell, ha később valami baj van..

2022. márc. 2. 09:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Én elvittem az autót szervizbe ott állt két napot. Nem csináltak vele semmit, tereltek jobbra-balra, nem vállalták, mert ők helyettem is tudták, beletúrtak a tárcámba és úgy gondolták hogy nem éri meg javíttatni. Hiba oka: nem tudják valami ez meg az, talán... Nem kértek semmit de nem is adtam volna semmit, hisz kivették két napra alólam a kocsit.

Később átvittem egy másik helyre, átnézték, hiba feltárva, alkatrész csere, néhány nap és volt kocsim megint. Fizettem érte bőven, de ez van.

2022. márc. 2. 09:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!