Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak, ha vezetés...

Mit csináljak, ha vezetés előtt már napokkal annyira stresszes vagyok, mintha vizsga előtt lennék?

Figyelt kérdés

Nem magával a vezetéssel van bajom, eleinte még szerettem is. Az oktatóm, aki állandóan veszekszik, meg a tudat, hogy bénázni fogok, és mennyira szerencsétlen vagyok, ez az ami kikészít. Már háromszor voltam vizsgázni, de a vizsgán egyszerűen leblokkolok. Nem jutnak eszembe nagyon egyszerű dolgok, mint például, hogy kapcsoljam ki az irányjelzőt. Meg hogy amikor fordulok, arra az útra forduljak, ami egyenesen megy. Fordulásnál még gondolkoztam, hogy melyik sávra kell mennem, és egyszerűen nem jutott eszembe ez a pici dolog. Amikor simán vezetek, akkor amúgy nem nagyon van hibám, szóval nem vagyok nagyon béna, dőt eleinte tök gyorsan haladtam, dícsért az oktatóm(amikor éppen nem ordított). Meg az oktató nem csak ordít, hanem arról beszél, hogy miért vagyok ilyen halk, meg nem merek odamenni a tanárhoz elkérni magam(amikor ilyenről szó sincs, szimplán tudom, hogy a mi iskolánkban nem úgy van, hogy ezt simán leigazolja az osztályfőnök, még ha orvoshoz megyünk is húzza a száját), kérdi, hogy van-e barátod, ilyesmik... Tényleg csendes vagyok idegenekkel, de ennyi idő után, már nem szoktam, csak ő stresszel le nagyon..

De már nem akarok oktatót váltani, mert akkor új kocsit is kéne megszoknom. Legszívesebben ott hagynám az egészet. A szüleim is folyton stresszelnek, hogy csináljam meg minél gyorsabban, meg az elején mondták, hogy ha nem megyek át, tovább nem fizetik(pedig nem okoz nehézséget nekik). Most fogok érettségizni, szeretnék azzal foglalkozni.

Ma megyek vezetni, és már napok óta ezen stresszelek. Már tényleg, nyugodt lenne az életem, ha nem kéne ezzel foglalkoznom.

Köszi, ha elolvastad! Milyen tanácsot tudnál adni?

2022. febr. 19. 09:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Válts oktatót, minél hamarabb! Én a harmadik bukás után hagytam ott az oktatómat. Amikor elkzedtem a másikkal vezetni, rájöttem, hogy az előző gyakorlatilag semmit nem tanított... csak keringtünk a vizsgaútvonalakon és megpróbálta bemagoltatni, hol vannak táblák meg ilyenek... no comment.

A másik oktatóval le tudtam vizsgázni. Ötödjére ugyan, de sikerült. Azt sajnálom így utólag, hogy nem hagytam ott hamarabb az első oktatót.

Az autót egyáltalán nem volt nehéz megszokni. Mindkettő benzines volt, az egyik Honda, a másik Skoda. Nem éreztem sok különbséget, csak az első órán volt furcsa.

2022. febr. 20. 17:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem tudom, hogy nálad is igaz-e, de nekem pl márciusban járt volna le a 2 évem. DE!!! a covidra való tekintettel meghosszabbították fél évvel, azaz szeptemberig! Az oktatóm szólt róla külön, mert én is nagyon aggódtam, hogy nem fog sikerülni addig levizsgázni.

Szerintem mindenképp kérdezz rá a tiédnél, hogy mi a helyzet. Elvileg ez mindenkire érvényes kell, hogy legyen, aki ebben az időszakban tette le a kreszt.

Ja és én is az oktatóváltást javaslom. Nem lehet olyan ember mellett fejlődni, aki folyton csak terrorizál, ráadásul a magánéletedben vájkál. Van-e barátod, fujj...Minek érdekli ilyen infó? Azt meg nem is értem, hogy gondolja, hogy érettségi évében te majd tanórákról csak úgy elkéred magad és el is leszel engedve. Nem, neki kell elsősorban alkalmazkodnia a te idődhöz, nem fordítva.

2022. febr. 20. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!