Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vennétek autót a gyereketeknek?

Vennétek autót a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Férjemmel a gyereknek (18) adnánk 1 millió ft-ot az első autójához (már gyűjtött egy kicsit). Amikor az egyik ismerősömnek mondtam a dolgot, teljesen hülyének nézett, azt mondta, hogy ő biztos nem adna semennyit.

Azt tudni kell, hogy a férjemmel mindketten dolgozunk, és nem okozna semmilyen gondot az sem

ha újat vennénk neki, de pont az ilyenek miatt nem szeretnénk, nehogy kinézzék emiatt.

Mellesleg sokat segítene nekünk, mert tudná vinni a kishúgát is iskolába reggelente, nem kellene nekünk fuvarozni őket minden egyes nap.

Szerintetek?

2022. febr. 16. 14:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez a te véleményed és tiszteletben is tartjuk.

Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák.

2022. febr. 16. 15:50
 12/21 grafno ***** válasza:
49%
2 ismerősöm is 2honap után totalkarra törte az uj autóját amit kapott. 3asbmw meg 1 SEAT. Első autónak nem. Majd ha lesz rutinja akkor. Egyik csajszi meg az első héten nekiment egy parkoló autónak. Már 3 is osszejott. Függ hogy hol laktok mert nálunk vidéken kocsi nélkül halott vagy de ha csak hogy neki akkor arra jobb egy olcsóbb is amit rombolhat.
2022. febr. 16. 16:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"vagy de ha csak hogy neki akkor arra jobb egy olcsóbb is amit rombolhat."

A kérdező leírása szerint 1 millió + "egy kicsi" van az autóra. Ez ma mondjuk egy 10 éves Astra ára 200+ ezer kilométerrel. Ez már szerintem bőven a "rombolható" kategória.

2022. febr. 16. 16:41
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze!

Újat friss jogsisként kár, mivel úgyis történik majd vele valami. Karc, parkolási nyomok ilyesmi. Aki mást mond az hazudik, mindenkivel megesik/megesett már.

Első autónak igazából egy olyat ajánlanék amit nem féltetek. És ne legyen túlságosan erős mert majd visszaüt. Bár ez személyiségfüggő. Például egy G Astra. Nem annyira öreg, nem tűnik ki a tömegből, nem kell félteni. Alkatrész van dögivel.

2022. febr. 16. 21:35
 15/21 anonim ***** válasza:
33%

Kezdő jogsival egy ilyet.

[link]

2022. febr. 16. 21:54
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Kiegészítésként: természetesen nem egy többszáz lóerős versenyautó lenne. Férjemmel közösen egy 1.4 Civicet (2006) néztünk ki. Én cégesként használtam tizenpáréve egyet, “fapados verziót”, nem gyorsulásra való, de tök jó kis autó. Ha jól tudom 80-90 lóerő körül van (?), ez gondolom bőven elég lenne normális használatra. Egyébként motorra már két éve van jogosítványa, nem az a száguldozó típus, sosem okozott semmilyen balesetet.

2022. febr. 16. 21:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem probléma hogy besegítetek neki ha már Ő is megdolgozott érte,inkább ez minthogy egy 20-25 éves legolcsóbb roncsot vegyen amiben meghal balesetnél meg szétesik mert csak arra van pénze.

Az a fontos hogy Ő is tegyen érte ne csak dobjátok neki a pénzt,ne legyen belőle felnőttként nyikhaj gyerek aki minden dolog miatt sírni kezd mert gyerekkorában megszokta hogy mindent megkapott.

2022. febr. 17. 07:09
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért érdekel a csóró, irigy szomszéd, rokon? 1 misiért valami lefutott xart kapsz amire költhetsz. Ha van pénzed újra +cascora miért ne? Csak magamnak veszek új autót. Megkapja az asszony, gyerek. Nincs gond eladással, átírással :)
2022. febr. 17. 10:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem jogsim sincs sajnos. Keresem, hol olcsó, nézem hol mennyi egy autó használtan. Szerintem ha meg tudja rá keresni a pénzt, és akarja is, akkor szálljatok be valamennyivel (felével pl hogy érezze, fontos a segítsége)
2022. febr. 17. 15:26
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan, ha megengedhetitek magatoknak! Nem értem a sok károgót, gondolom abból indulnak ki, hogyha nekik nem volt, akkor másnak se legyen. PEdig jó dolog ha a gyerek időben megszokja a vezetést.
2022. febr. 17. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!