Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vennétek autót a gyereketeknek?

Vennétek autót a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Férjemmel a gyereknek (18) adnánk 1 millió ft-ot az első autójához (már gyűjtött egy kicsit). Amikor az egyik ismerősömnek mondtam a dolgot, teljesen hülyének nézett, azt mondta, hogy ő biztos nem adna semennyit.

Azt tudni kell, hogy a férjemmel mindketten dolgozunk, és nem okozna semmilyen gondot az sem

ha újat vennénk neki, de pont az ilyenek miatt nem szeretnénk, nehogy kinézzék emiatt.

Mellesleg sokat segítene nekünk, mert tudná vinni a kishúgát is iskolába reggelente, nem kellene nekünk fuvarozni őket minden egyes nap.

Szerintetek?

2022. febr. 16. 14:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
41%
Nem fogja értékelni annyira, mintha magának szedné össze rá a pénzt és ő fizetne mindent. Mondom ezt úgy, hogy magamnak kellett megvennem és most meg fenntartanom nyári munkából a kocsit. Persze, jó lenne ha segítenének a szülők benne, de így jobban vigyázok rá és értékelem. Szerintem az lenne a legjobb, ha fél milliót adnátok egy összegben és a többit és a fenntartást oldja meg maga.
2022. febr. 16. 14:48
 2/21 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom mihez van szoktatva a gyerek, de ha nincs önálló jövedelme, nem igazán kell neki saját autó - ami csak viszi a pénzt - 18 éves korában...gyakorlatilag ajándékba.
2022. febr. 16. 14:49
 3/21 anonim ***** válasza:
82%
Az ismerősödből az irigység beszélt. Miért ne adnál ha megengedheted anyagilag. Mondjuk nem tudom mennyit vezetett eddig de teljesen egyedül nem biztos hogy szerencsés engedni az elején ha még kevés a tapasztalat.
2022. febr. 16. 14:49
 4/21 anonim ***** válasza:
37%

Jó ötlet szerintem 18 éves gyereknek autót venni "írom venni".

Nem ráhagyatkozni és valami 140 Le TOYOTA sportkocsit vegyen.

Szerintem első autónak egy jó TOYOTA Yaris 1.0 Blue Ice megteszi.

Ameddig friss jogsival rendelkezik és nem gyűjtött elég tapasztalatot addig ne ő vigye a kis húgát az iskolába.

Nem.

[link]

[link]

2022. febr. 16. 14:57
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt anyagi helyzettől függ. De írtad, hogy nem okozna nehézséget.

Másrészt attól, hogy milyen, mennyire érett gondolkozású a gyerek. Őt meg ti ismeritek legjobban. Az önálló életre való nevelésre szerintem hozzá tartozik, hogy ne kapjon meg mindent egyből a feneke alá. De ahogy írtam ti ismeritek milyen, milyen a hozzáállása.

Én egyetemen dolgozom. Így a szorgalmi időszakban sokszor előfordul, hogy ha nem jövök korán, nincs az egyetem körül parkolóhely, mert a 18-20 éves hallgatók nagyon nagy része is már autóval jár, nem tömegközlekedéssel. Ma már úgy tűnik nem luxus tanulóként, önálló jövedelem nélkül sem autózni. Másképp van mint 10-15 évvel ezelőtt, mikor én voltam hallgató.

2022. febr. 16. 14:57
 6/21 anonim válasza:
74%
Ki a f**zt érdekel mások véleménye ? Senkinek semmi köze a magánéletetekhez. Az ismerősötök csak egy tipikus megkeseredett irigy magyar. Én a helyetekben meg is szakítanám az ilyennel a kapcsolatot.
2022. febr. 16. 15:01
 7/21 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ha megtehetitek akkor segítsetek neki benne. Lehet mondani, hogy nem fogja tudni értékelni, stb viszont ebben a korban olyan tapasztalatot tud szerezni a vezetésben, ami a nagyon jó sofőrré teheti a jövőben. Minnél fiatalabban megvan a tapasztalat, annál jobb.
2022. febr. 16. 15:09
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

"Nem fogja értékelni annyira, mintha magának szedné össze rá a pénzt és ő fizetne mindent."

Ez alapvetően teljes mértékben igaz. De akkor ezen elv mentén enni se adjon neki a szülő, hanem azért is dolgozzon meg? Ruhákat se kapjon? Rezsit és lakbért is kelljen fizetnie amíg otthon lakik? Telefont se vegyenek neki? Hiszen ezeket ugyan úgy nem fogja értékelni, ha nem dolgozik emg érte.

"nem igazán kell neki saját autó"

Az autó nem csak az önálló jövedelemmel nem rendelkező 18 évesnek, hanem senkinek nem KELL. (kivéve persze taxisofőrök és hasonló foglalkozások). Az autó egy nélkülözhető kényelmi eszköz/szolgáltatás, amit mindenki a saját igényeinek és pénztárcájának függvényében vesz vagy nem vesz igénybe.

2022. febr. 16. 15:18
 9/21 anonim ***** válasza:
40%

#8 Megválaszoltad az első kérdésedet a másodikban... Az autó nem szükséglet mint az összes többi amit írtál és a legkönnyebb kis idő alatt nagyon sokat veszíteni rajta. Pl. összetörni.

Alapszükségleteket fizessék, autó vételben pedig autóhoz képest "minimális" segítséget adjanak. A többit szedje össze magának nyári munkából. Sokan írjátok, hogy nem lehet ilyet. Én vagyok az élő példa, hogy lehetséges. Nyáron összeszed 200 ezret és abból elvan fél évig, ha normális autót vesz. Persze spórolgatnia kell, de lehetséges. Ha meg tönkremegy vagy nagyobb költség merül fel és nem tudja megoldani, akkor ott vannak a gazdag szülők tartaléknak.

2022. febr. 16. 15:33
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

"...amit mindenki a saját igényeinek és pénztárcájának függvényében vesz vagy nem vesz igénybe."

Pontosan. Vagyis nem a segge alá tolják, hanem ha szüksége van rá, akkor áldoz rá.

Mindazonáltal a kérdező azt tesz a családjával és a pénzével amit akar, vagy amit helyesnek tart. Az ő pénze, az ő döntése és az ő családja.

A kérdező a véleményünkre volt kíváncsi. Az én véleményem az hogy nem tartom helyesnek, ha egy még középiskolás gyerek autót kap. Az enyémek nem is kaptak, pedig pénzem lett volna rá.

Ha mindenképpen autó kell a gyereknek, akkor a szülők vegyenek maguknak még egyet, amit elkérhet, ha szüksége van rá. De érezze azt, hogy ez nem az ő különbejáratú vagyona.

2022. febr. 16. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!