Miért drágult pár év alatt a 3-szorosára a vezetés?
Figyelt kérdés
Én 2017-ben csináltam a jogsit, akkor 3000 Forint per óra volt a vezetési díj. Most 8000 ugyan annál a cégnél, és nincs is szabad oktató. A városban van egy másik is, unokaöcsém így oda ment, ott 9500 per óra. Ott volt szabad oktató. Mi indokolja ezt? Benzinár már akkor is 300 fölött volt, tehát az legfeljebb 60%-kal növekedett. Beárazta volna magát a piac? Rájöttek hogyha ennyire felemelik az árát, még úgy is sokan akarnak jogsit szerezni?2022. febr. 15. 15:40
1/6 anonim válasza:
Magyarország jól teljesít.
Minden ilyen drága , ezt is lerendezte a fidesz.
2/6 anonim válasza:
Nem csak a vezetés drágult, hanem minden: Műszaki áruk, fémtermékek, élelmiszerek, zöldség-gyümölcs, vegyi áru, hús -és haltermékek.
Ingatlan, albérlet, használtautó, tömegközlekedés, szállítmányozás.
Építőipari termékek.
Szóval a megfigyelésed helyes, de valójában minden drágult, a fentiek csak a főbb példákat jelölik.
A helyzet az, hogy nem is a drágulás az alapprobléma, hanem az hogy a fizetések nem követik le. Ha az osztrákokat vesszük példának, ott átlagosan minden fele-harmadannyiba kerül (persze az ottani fizetésekhez képest).
4/6 anonim válasza:
Sajnos én is nem rég vizsgáztam Pécsen 7500ft/óra... :/
5/6 anonim válasza:
Minden drágult, ezeket meg szépen beépítik a vezetési órákba, és itt nem csak a benzint kell nézni, hanem hogy az oktatónak is meg kell élni valamiből. Ő is jár boltba, ahol szintén minden drágult, tehát ezt is a tanulóval fizetteti ki, ahogy a dráguló szervizköltségeket. Úgymond túlórázás meg ebben a szakmában nemigazán van. Késő este már nem látni tanulóvezetőket, talán meg is van szabva, hogy max mennyit oktathatnak egy nap.
6/6 anonim válasza:
Így van, minden drágul. Pl 2020-ban 300Ft alatt is lehetett tankolni literenként. Ma majdnem 500 ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!