Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell megelőzni azt,...

Hogyan kell megelőzni azt, aki szándékosan feltartja a forgalmat?

Figyelt kérdés

Nemrég lett meg a jogosítványom. Eddig talán úgy 1000 kilométert vezettem. Viszont Vasárnap utolértem egy olyan autóst, aki nagyon furcsán mozgott. A Balaton északi partján mentem nyugati irányba. Lakott területen kívüli részen, ahol 90-el lehet maximum menni utolértem egy újabb fajta szürke autót. A kanyarokban lelassított 40-ig, majd az egyenesekben is kb. 60-al ment. Megpróbáltam az egyik egyenesben megelőzni, de nem tudtam. 110-ig gyorsítottam fel, ő végig mellettem jött, tehát ő is velem egyszerre gyorsított, nem tudtam elé kerülni. Így visszasoroltam mögé. A következő kanyar előtt megint lefékezett 40-re, majd abból kifele jövet tartotta a sebességet, nem akart gyorsítani. Megpróbáltam megint megelőzni, de megint pont akkor gyorsított, mikor mellé értem. Szerintem direkt csinálta. Utána megint visszaállt 40-re. A hátralevő kb. 10 kilométert így döcögve tettem meg mögötte. Szigliget melletti hosszú egyenesben (kb. 4 kilométer, és végig belátható) utolért minket egy másik autó, aki egyszerre próbált meg megelőzni engem és a szürke autóst. Azt sem hagyta, elkezdett vele gyorsítani. Én is gyorsítottam utánuk, de csak kb. 120-ig tudtam tartani a tempót, utána egyre jobban eltávolodtak. Erről a sebességről még ők bőven tovább gyorsultak, még volt kb. 2 kilométernyi egyenes. Egészen a végéig, a sorompós vasúti átjáróig egymás mellett ment a 2 autó, nem jött senki szemből. A végén már szerintem mehetettek vagy 170-el. Tehát a szürke autós 40-ről kb. 170-ig gyorsított azért, hogy senki se előzhesse meg.

Ilyenkor mit kellene csinálni? Ha megy 40-el, az még nem olyan nagy baj, mert így legalább lehet haladni. De ha mondjuk megállt volna teljesen és nem enged senkit elhaladni maga mellett, akkor mit kellene csinálni? Haladni folyamatosan a szembesávban mellette?

2022. febr. 15. 15:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%

Dudálás kíséretében rá kell húzni a kocsit, gyakorlatilag úgy kell csinálni mintha le akarnád szorítani az útról, eddig még mindegyik jobb belátásra tért ettől.

Mondjuk 1000km-es jogsival még nem ajánlom.

2022. febr. 15. 15:27
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Az utóbbi pár évben gombamód megszaporodtak az ilyen sofőrök, van hogy egy 50 km-es úton 3-4 ilyennel is összeakadok.

Nyilván miután megelőztem és megyek tovább 90-el 1 perc múlva már nem is látszik a tükörben, újra ráér lassan menni.

2022. febr. 15. 15:28
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Kezdő vezetőként inkább jobb ha nem bravúrozol, meg maradj ki az ilyen mutatványokból. Hogy más hülye, nem kell neked is azt a példát követni. Legjobb ha az ilyenektől leszakadsz jó messzire, a saját érdekedben. Legjobb ha félre is állsz egy 5 percre, addíg kellően eltávolodnak, utána meg folytatod az utat a saját tempódban.
2022. febr. 15. 16:07
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Ajánlott beszerezni fedélzeti kamerát, aztán mehet a feljelentés.
2022. febr. 15. 16:24
 5/15 anonim ***** válasza:
10%
#4 Ja csakhogy kamera felvétel alapján nem fognak vele foglalkozni...
2022. febr. 15. 16:45
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

#4: a kamerafelvételt arra az esetre mondom ha nem akarod te magad helyrebillenteni a kis agyát, de szeretnéd jelenteni a közúti veszélyeztetést. Most már foglalkoznak vele, mert rájötteko hogy kiváló bevételi forrás.

Én mindig ráijesztek az ilyenre, rögtön megtalája a féket.

2022. febr. 15. 16:48
 7/15 anonim ***** válasza:
85%

Ilyenkor 3 dolgot lehet tenni az első hogy legyorsulod és megelőzöd ez a szabályos.

A kevésbé szabályos ha ráhúzod az autót, gyorsítás mellett, ekkor vagy észbe kap vagy nem.

Illetve még egy lehetőség minden elérhető fényforrást felkapcsolsz mikor előtted megy, tompított,országúti,ködlámpa, és hadd barnuljon, már ha tud még, közbe az előzésre rápróbálsz, úgyse látja hol tartasz.

Mondjuk nem értem hogy merik egyáltalán néhányan ezt bejátszani, ha véletlen jön valaki szemből, ő is megdöglik nem csak akit szívat meg a szembejövő is, vagy ha valaki agresszívval találkozik aki felbassza magát, még le is lökheti az útról tök könnyen, elég az autóval megbökni a szarházi autójának a bal hátsó sarkát 90-nél és úgy repül le az útról mint a szar, ha meg 170-nél játssza be valaki ellene akkor 100% hogy nem száll ki többet a tragacsából, esetleg ha valakinek olyanja van lelöki az útról és még agyon is veri....

2022. febr. 15. 16:53
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb minél távolabb kerülni az ilyenekről, már az első mutatványa után félreállni valahol, és várni pár percet. Ha az előzés a cél, ahhoz jól gyorsuló autó kell, illetve lemaradva, lendületből kell előzni, akkor nem lesz ideje felgyorsulni. De ez nagyon hosszan belátható úton működik, vagy olyanon, ahol tudod, hogy hol lehet előzni. De nem ér meg semmilyen kockázatot, ha ettől boldog, akkor egészségére, majd egyszer rossz emberrel csinálja és elkenik a száját vagy ha van róla felvétel, akkor talán kezd vele valamit a rendőrség.
2022. febr. 15. 16:55
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Az ilyen a büntetőfékezéses idióta párja.

Fedélzeti kamerát neki, aztán feltolni a felvételt a bpiautosok oldalra. Előbb vagy utóbb az ilyenekre is rámozdulnak a rendőrök. A közösség meg szétcikizi őket.

2022. febr. 15. 18:03
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Kezdőként nem érdemes belemenni ilyen játékokba. Én mostani fejjel se mennék, ha kocsival érem utol. Ha motorral, akkor nyilván nem gond megelőzni, mert amíg ő 40-ről 60-ig gyorsít kanyar után, már megelőztem és a következő kanyarban vagyok. Ha kocsival érem utol és ezt csinálja, hívnám a 107-et, mivel ez balesetveszélyes (és mellesleg szabályellenes). Elmesélném a problémám, majd ők valahol megállítják. Ilyen esetben (is) hasznos egy dashcam, hogy ne csak "én azt mondom, ő azt mondja" helyzet legyen.
2022. febr. 15. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!