Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A magyarok jelentős része...

A magyarok jelentős része miért nincs tisztában vele, hogy mennyi is egy autó fenntartása?

Figyelt kérdés

Egyik szerelő ismerősöm mesélte a következő sztorit. Beállít hozzá valaki egy szétbarmolt autóval, még olyan hibák is voltak rajta amikkel műszakin nem menne át. Erre mikor hívja a tulajt hogy a vitt problémán felül van még bőven gond vele amit kénytelen megcsinálni mert a biztonságos közlekedés megkínája, a felsoroltak után azt mondja neki a tulaj: "oké de több hibát már ne találjon".

Miért tart itt a társadalom egy része? Mintha a szerelőn múlna hogy milyen alkatrész szorul cserére. Miért nem gondolják már végig a magyarok, hogy a mai autók már nem Trabantok, hogy rácsap kettőt kalapáccsal és megy tovább?

2022. febr. 7. 12:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mert pénzügyi kultúra 0. Gondolj bele hogy úgy kikerülsz általános iskolából, hogy még egy levelet vagy csekket sem tudsz feladni.

A dohanyos sem tudja mennyit költ cigire, max azt tudja egy doboz cigi vagy zacskó dohány mennyi, de nem tudja kiszámolni havi meg éves szinten, és talán még nagyobb bak, hogy nem is akarja.

2022. febr. 7. 14:03
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
azért kicsim, mert az ország lakossága nagyrészt még mindig magyar, nem pedig élősködő c és zs. Gyanítom te is az utóbbi vagy, azért nem érted
2022. febr. 7. 14:18
 13/18 anonim ***** válasza:
Maradjunk annyiban, hogy sokszor az embereket is meglehet érteni. Az autó tökéletesen üzemel, és üzemelne még, aztán elkezdi sorolni a szaki a sokszázezres tételeket, hogy biztonságos közlekedés, meg tököm.. Közben az autó meg tökéletesen megy.
2022. febr. 7. 21:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Azert az autoszervizek is egy nagy lehuzas.

Meg sem hallgatnak le se szarjak csak viritsd a lovet.

Szemely szerint nem is csodalkozom

Ismerősöm angliabol hazajövet azt mondta az angol vesz egy uj autot es csak addig tartja meg ameddig nem kell beleverni nagyobb összeget.

Majd eladja.

A 2. Vasarlo sem törődik vele megy vele ameddig elfogadható az allapota es így tovább.

Senki egy penit nem fektet az autojavitasba.

Amikor kitörik a kereke megy a srotba.

Ez nem csak hungarikum.

Max lehet, hogy egy eredeti svajci megcsinaltatja 110% osra de mas nem hinnem.

2022. febr. 7. 23:33
 15/18 anonim ***** válasza:
#14 Ja, csak a magyar a 4. tulajtól vesz 15-20 éveset és azt várja hogy hibátlan legyen. Nem mintha én nem ezt csinálnám 😆
2022. febr. 8. 00:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerviz megfizethető áron lenne nem csapnanak be lepten nyomon akkor ok, de így, hogy ismerősöm kidicsert egy szerelőt ugy lehuzta mint szart a budin. Elvitte, hogy nyikorog a fek. Ra se nezett 2-3 napig maganal tartotta a kocsit visszaadta neki majd azt mondta, hogy ez meg ez volt a hiba de a kereket sem szedte le de a penzt elkerte erte. Visszavitte mert ugy a hiba az megmaradt, erre szetszedte összerakta es megrosszabb lett mert kihagyott belőle 1 darabot összerakasnal, ujra visszavitte akkor meg összerakta rendesen 2-3 het es maganvalalkozokent minden nap szüksege volt az autora ezt megcsinalta vele a szerelője akit annyira dicsert.
2022. febr. 8. 09:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Vannak prémiumok, melyen nem olyan drágák üzemben tartás szempontjából, viszont nem is azt a klasszikus német autó feelinget adhják. Nyilván, motorja is válogatja.

Én egy 2013-as kecskeméti csillagot vettem 2 éve, használtan, pont olyat, amit a magyar rendörség is hasznâl.

Az elsö egy belsö takaritás/mosàs volt, meg a szokásos szervizek. Prémium, mégsem került 5-600 ezerbe a szervizelés. Azt hiszem 300 ezret fizettem, ebböl 60 ezer volt a vezérlésszett, a többi mind olaj, mag egyebek voltak, illetve vettem 4 új téligimit felnivel és 4 új nyárigumit.

Azóta csak az olajcserék, átnézésekért, meg 1-2 futómü elemért fizettem, de azok se voltak eget veröen drágák.

Szerintem egy Skoda Octavia szervizszámlájával van egy partyban, a B Merci üzembentartása. Csak ugye a B Merci elöl hajt, nem hátul, nem lehet kitenni a popsiját úgy, mint egy C Mercinek, nem olyan erösek a motorok, viszont nem is akar huligán autó lenni.

Sokan azért vesznek drága autót, mert azt hiszik, azzal lehet csak jót autózni. Közben meg egy csomó elsökerekes kisautóval is akkorát lehet autózni, hogy az félelmetes. Csak ugye a szervizszámlâk…, a kopó akatrészek, stb, stb, stb.

Egy nagyon jó barátomnak van egy 1995-ös Mondeója. Az autó meg akar már halni, de havi 50-70 ezer forint fejében mindig életre kel. Hogy hogyan megy át a müszakin, azt nem tudom, mert azt még kenöpénzzel sem engedném át…

Hiába probàlom meggyözni, hogy egy újabb használtautóval jobban jár (lenne rá pénze), de nem. Neki ez csak egy doboz, ami elviszi A-ból B-be.

A probléma alapvetöen az szerintem, hogy az emberek nem tanulnak meg bánni a pénzzel. Pedig egy jobb pénzügyi managementtel, rengeted pézt meg lehet takaritani éves szinten.

Én 3 éve kezdtem el egy olyan appot használni telefonon, amin beállitottam hogy mi mindenre sporolok. Persze, le kell ülni és focizni kell a forintokkal. Igy jutottam el oda, hogy beállitottam 3 évre a telefoncserélési periódusomat, 1 évre az autó szervizperiòdusát, 4 évre a hobbim felszerelés cseréjét, meg 2 évre egy nagy nyaralást. Igy a havi félretett megsporolt pénzem 80%-a eloszlik ezen dolgokra, a maradék 20% egy része megy a hirtelen kiadások fedezésére, meg befektetésekre.

Viszont félelmetes, hogy az autó mekkora pézneket elvisz évente. Mint irtam, abszolult nem a szerviz a drága, hanem az, hogy van. A biztositàs, a szerviz, az üzemanyag, a parkolóház, az autópálya matrica, mind-mind együtt éves szinten.

2022. febr. 10. 15:02
 18/18 anonim ***** válasza:
52%

Az emberek többsége azért tart autót (biciklit, rollert, karórát, akármit), mert van az ismerőseinek is. Nem egy valós igény, amire hajlandó is pénzt szánni. Menjen míg szét nem esik.

Szvsz addig szabad nyújtózkodni, amíg a kívánt autót mégegyszer képesek lennénk megvenni egy baleset után, vagy nem okozna gondot az árának összespórolása és az autó nélkülözése egy bizonyos ideig.

2022. máj. 2. 16:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!