Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik olyan autó, amit nem...

Létezik olyan autó, amit nem sajnál le az "autós közösség"?

Figyelt kérdés

Családi okból lassan meg akarom venni életem első autóját (bár jogsim már kb. 10 éve van). Emiatt egy ideje beleolvasgatok az autós magazinok FB posztjaiba. Ami ezeknek a hozzászólásaiban megy, egészen elképesztő.

Ez alatt a rövid idő alatt megtudtam, hogy:

- az olasz, a francia és a német hulladék

- az amerikai csak az üzemanyagot zabálja és hulladék

- a japán megbízható ugyan, de hulladék, a koreai meg csak japán másolat és ugyanúgy hulladék

- a benzinmotor csak fűnyíróba való, a dízel az traktorba, a villanymotor meg porszívóba

- a 2000-nél újabb autók már mind rosszak, viszont 6-8 évnél régebbit sem szabad venni.

Nyilván van saját véleményem, és már kiválasztottam azokat, amiket tesztveztni szeretnék.

Miért általános ez a hozzáállás, hogy tényleg semmi nem jó (csak a bicikli, azt még nem láttam ócsárolva :D)?

2022. febr. 4. 13:32
1 2
 11/16 veterán vas ***** válasza:
100%

Amikor megvettem kölyök fejjel életem első autóját, (használt faros Skodát) akkor egyszerűen örültem neki.

Pedig tökéletesen tisztába voltam vele, hogy az utcánkban ez legöregebb és leggyengébb autó. Mivel ennyi pénzem volt, elfogadtam hogy "most ez van, és nem azzal foglalkoztam, hogy melyik szomszéd mit mond, vagy gondol.

Aztán lett egy újabb, jobb.....

Próbálj meg így hozzállni az autóvásárláshoz.

2022. febr. 4. 18:07
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából csak támpontot nyújtottak ezek a magazinok és sikerült is leszűkítenem három modellre, amiket majd szeretnék tesztvezetni (Toyota Corolla, Kia Ceed és Hyundai i30; mindháromból 8 millió körül van az automatás, jobban felszerelt változat, amit kinéztem) és végül majd az alapján választok.

Így belegondolva, tényleg nem kellett volna meglepődnöm, csak ezelőtt egyáltalán nem foglalkoztam autókkal, (mert nem érdekeltek és szükség sem volt rá, csak jön a harmadik fő a családba, és így már nem árt, ha van saját) és arra számítottam, hogy van egy két típus, aminek nagyrészt pozitív a fogadtatása. De még a csúcsautóknál, mint pl. Porsche is mindig van, aki csak károgni jár a kommentszekcióba.

2022. febr. 4. 19:27
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 éves korától I20 van, abból is az 1,25-ös.

Autópályán ritkán járok, ha igen se kergetem, ha csak tőlem függ 120 környékén megyek.75e van benne, de évente olaj, szűrők cseréje, fékek takarítva, ha kell betét cserélve, Bár legutóbb cseréltem a betétet ha már összekoszoltam magam, de nem kellett volna, vizsgára ment.

És amire nem figyelnek: gyertya, fékfolyadék, hűtővíz csere sem marad el..

Szeretem...

2022. febr. 4. 21:03
 14/16 crudy ***** válasza:
Ebből a háromból mindegyik jó választás
2022. febr. 4. 21:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Első lépés az hogy ne nézz facebook kommenteket és nagyívbe szrd le hogy a sok idióta mit gondol
2022. febr. 5. 00:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem van egy megfogalmazott igényem, mekkora legyen, mire akarom használni.

Ezen szempontok alapján választok autót.

Ezen túl tök mindegy ki mit gondol róla (nyilván rólam), lenéz-e vagy sem.

És használom..

2022. febr. 5. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!