Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik olyan autó, amit nem...

Létezik olyan autó, amit nem sajnál le az "autós közösség"?

Figyelt kérdés

Családi okból lassan meg akarom venni életem első autóját (bár jogsim már kb. 10 éve van). Emiatt egy ideje beleolvasgatok az autós magazinok FB posztjaiba. Ami ezeknek a hozzászólásaiban megy, egészen elképesztő.

Ez alatt a rövid idő alatt megtudtam, hogy:

- az olasz, a francia és a német hulladék

- az amerikai csak az üzemanyagot zabálja és hulladék

- a japán megbízható ugyan, de hulladék, a koreai meg csak japán másolat és ugyanúgy hulladék

- a benzinmotor csak fűnyíróba való, a dízel az traktorba, a villanymotor meg porszívóba

- a 2000-nél újabb autók már mind rosszak, viszont 6-8 évnél régebbit sem szabad venni.

Nyilván van saját véleményem, és már kiválasztottam azokat, amiket tesztveztni szeretnék.

Miért általános ez a hozzáállás, hogy tényleg semmi nem jó (csak a bicikli, azt még nem láttam ócsárolva :D)?

2022. febr. 4. 13:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Ne arra alapozz szerintem, hogy kinek mi a jó meg mi a nem jó. Az autós fórumok - tisztelet a pár kivételnek, de a gyakori nem kivétel - nagyjából ugyanolyan fertők, mint a politikai posztok kommentszekciója, mindenki beböfögi a tutit, mert neki éppen ez vagy az tetszik, a legtöbb esetben még indokot sem ad rá, hogy miért.

Alapból nem csinálunk olyat, hogy nemzetiség alapján osztályozunk autókat. Van megbízható angol autó, meg van megbízhatatlan japán autó is, típusokat és azoknak a különböző variánsait nézzük, nem azt, hogy ez most szarolasz vagy szarnémet.

A preferenciák is teljesen mások. Míg valakinek egy autóban tényleg csak az számít, hogy gombokért fenntartható és olcsón megvehető legyen, és boldog egy Dacia Sanderóval vagy egy régi Swifttel, addig másnak a felszereltség, kényelem, akár presztízsérték a fontos, és hajlandó ezért megfizetni egy magasabb fenntartási költséget illetve vételárat.

Nekem a személyes véleményem - és volt már japán, német, olasz, francia autóm is -, hogy vannak bizonyos kirívó példák, amiket tényleg nem érdemes megvenni, mert egész biztosan előbb vagy utóbb rámegy a gatyád is annak ellenére hogy nem annyira jó autó hogy ennyit megérjen, de összességében az az autó marad hosszú távon jó, amelyiket megfelelően tartják karban. Sokan például nem hitték el nekem, pedig valóban volt Rover 75-ösöm, aminek soha nem volt váratlan baja 10 éven keresztül, sajnálom is hogy eladtam végül. Mert figyelve volt rá, és nekem megért annyit, mert szerettem. Ennyi.

A legfontosabb meg az, hogy ne azért vegyél már autót, hogy az tetsszen x-y számodra ismeretlen embernek. De még csak ismerősnek sem. Döntsd el, hogy neked mi a fontos, alaposan ásd bele magad a kinézett típus problémáiba és az azzal kapcsolatos fórumokba, majd dönts.

2022. febr. 4. 13:39
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Szar a Csepel
2022. febr. 4. 13:39
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
amúgy meg a kérdésre a válasz: nincs.
2022. febr. 4. 13:45
 4/16 anonim ***** válasza:
92%

Szar életed lesz ha mindíg azt nézed hogy ki mit mond.

Autót is saját magának vesz az ember nem a szomszédnak.

2022. febr. 4. 13:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj. Az ilyen autós magazinok a kritizálásból élnek ha úgy vesszük. Egy-két kivétellel minden autót meg szabad venni, ha olyan a példány állapota.
2022. febr. 4. 13:51
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

"Miért általános ez a hozzáállás, hogy tényleg semmi nem jó (csak a bicikli, azt még nem láttam ócsárolva :D)?"

Egyrészt az emberek sokfélék, és ezzel együtt a véleményük és a tapasztalataik is. Másrészt az online kommentfelületek sokakból a legrosszabbat hozzák ki. A tényleges érintkezés, visszajelzések hiánya könnyen belerántja őket egy olyan vagdalkozásba, amibe személyes eszmecserék során a legritkább esetben mennének bele.

2022. febr. 4. 13:54
 7/16 anonim ***** válasza:
97%

Mindenki a saját lovát dícséri. Szóval ebből nem lehet kiindulni.

Használt autónál pedig nézd meg, hogy milyen futásteljesítményű autókat ajánlanak.

Olyan típusoknál, ahol jellemzően 250-300 ezer kilométert futott a járgány, vagy még többet is, szerintem nem lehet rásütni, hogy sz.r lenne.

Egy teljesen átlagos használatnál évi 15 ezer km futással számolhatsz, vagyis 15-20 év kell ekkora távolsághoz.

2022. febr. 4. 13:55
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek! Ha kialakult véleményed van, akkor miért rongálod az idegrendszeredet azzal, hogy tök idegen emberek fikázását olvasgatod?

Különben is, keress olyan közösséget, ahol elfogadott, a számodra szimpatikus tipus/márka.

2022. febr. 4. 14:03
 9/16 crudy ***** válasza:
100%

Igazad van, a sok vélemény alapján minden hulladék de a másik oldalt, hogy minden fasza azt nem említetted. Nyilván mindenki preferál is valamit.

A magazinok nagyrésze csak kirakat cikkeket gyárt. A tv műsorok is szubjektívek és többnyire hozzá nem értőek. Szeretem a totalcart és Winklert is, de tényleg? Winkler gyakorlatilag nem ért az autókhoz. Vályi Pista valamit, de a nézők felhaszanálok és ebből a szemszögből gyártanak tartalmat. A sportverda meg egy vicc...

Olvass mondjuk autótechnikát. Mérnökök szerkesztik a lapot, rögtön más lesz a hangvétel.

És ahogy írták, magadnak vegyél autót és ne a szomszédnak.

2022. febr. 4. 17:49
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ha azt vesszük akkor olyan autó nincs ami tökéletes. Legyen az bármilyen csúcs kategória. Az, hogy valakinek csak 20 éves autóra telik, attól az a személy miért más. Miért kell ezzel foglalkozni.
2022. febr. 4. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!