Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak én vagyok lemaradva vagy...

Csak én vagyok lemaradva vagy tényleg ennyit tudnak/fejlődtek a modern/új autók?

Figyelt kérdés

A napokban volt szerencsém több újabb és modernebb autót kipróbálni (autóvásárlás,és szervíz-csereautó)

Nade mik is voltak ezek és hogy honnan merűlt fel bennem a kérdés.

Kettőt szeretnék kiemelni a listáról

Cserautó 1 Teljes napig, Mini Clubman 1.5(3!!) hengeres turbós motorral 136 lóval 2018 ból. Meglepően jól megy/húz de annyira hogy azt hittem min 2literes 200 ló körüli pedig volt/van is több sokkal erősebb autóm. Jó összeszerelés,minőség kényelem stb. Nem ropog nem recseg stb

Egyáltalán nem erre számítottam amikor a kezembe nyomták a kulcsot. (Vezettem már régi kis’ kategóriás Mini-t és más autót is,de ez nem volt jellemző)

A másik pedig egy VW Golf 7 2017-ből,2.0TDI DSG 150ló

Ez is elképesztően megy sőt meglepően, és mindezt (a tulaj és net szerint is ) vegyes 5literrel

Itt is ismét meglepő, nem zörög semmi benn,jó összeszerelés anyaghasználat és keménység, luxus-egy Golfban(?) Masszázsűlések,HUD,Valami brutálnagy gyári érintős navi, mindenféle vezetési segítségek LED mindenütt stb.

Talán ez még jobban meglepett mint az összes többi. Annó a Golf és Passat még a b5 és 4es golf körűl pár évesen nem ilyen volt, ugyebár a standard mindegyikben zörög valami és a kopós műanyagok stb. Gondolom tudjátok..

Nade vajon minden újabb autó még ilyen ‘alacsony’ kategóriában ilyen jól összeszerelt, vagy csak fullos modellekhez volt szerencsém

Köszönöm előre is a válaszaitokat :)

(Mielőtt írná valaki céges autóként vezettem már aktuális 5ös BMW-t és E Mercit is, itt ugyebár nem meglepő a tökéletes minőség és összeszerelés/ érzet, nade az ‘alacsonyabb’ kategóriáknál?

2022. febr. 2. 19:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Jóreggelt, ugye? És mennyien ugatnak a 25 éves autókból, hogy ezek a modern műanyag fosok. Holott az új autók rengeteget fejlődtek mindenben, igen, megbízhatóságban is.
2022. febr. 3. 16:08
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Sőt! Régen mindig mindenki lerobbant. De ezek új autók öcsém áh ezekkel sosincs semmi baj ezeket csak tankolni kell 😂😂😂
2022. febr. 3. 17:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Engem is meglep néha mi mindent tudnak még egy autóba belerakni.

Vezetéssegéd:

Egy-két gyàrtó engedi kikapcsolni ezen asszisztensek jórészét (BMW, Alfa Romeo) és akkor mehet a huligán viselkedés, persze szigorúan megfelelö gumikkal és megfelelö helyen.

Viszont a nagy kijelzô még ott lesz, világitani fog, és egyre kevesebb óracsoport lesz a ma gyártott autókban, mert ott is a digitális kijelzö ural mindent (VW, Peugeot és még sorolhstnám). Valszeg olcsóbb lett nagy mennyiségben az ips panel most, hogy minden kijelzö kb oledre vált (tv, telefon, lassan a monitorok)

Jopofa dolog a parkolóasszisztens, de inkább idömilliomosoknak, vagy kezdöknek javaslom, mert rettenet lassan parkolnak az autók + sokszor a járdaszegély és a kerék között 20cm a táv. Jó, én sem parkolok tökéletesen, de nàlam ugyan ilyen parkolásnál inkább 10cm a karék-szegély táv.

Jo dolog az automata távolsági fényszóró, föleg a mátrix-ledes megoldás, nagyon messzire ellátsz vele, ”kikerüli” a szembejövöt, hátránya, hogy kb gazdasági totálkár, ha koccansz, vagy neked jönnek és 5-6 éves az autó. :D

Nekem utólagosan van beszerelve a 2013-as autómba egy androidos fejegység, hogy tudjon CarPlayt. Van akinek hasznos, van aki a háta közepére se kivánja az kijelzöket az autókba.

És ez még csak a kezdet. Az autós fejegységet (gyári/nem gyári) mind elég buta és gyenge hardverü. Szaggatnak az animációk, lassù a betöltés, siralmas a kezelés, stb egyre többmindent korlátozni fognak az elektronikák.

2022. febr. 5. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!