Első forgalmi vizsga?
Történeteket kérek,és hogy hányadjára mentetek át:)
Illetve, hogy ha buktatok akkor min buktatok meg?
Elsőre átmentem.
A rutinnál elég ügyetlenül álltam be valahová úgy, hogy azt hittem, megütöttem az oszlopot és megbuktam. Utólag mondta az oktatóm, hogy nem, csak nagyon közel mentem hozzá (és valószínűleg a szél pont akkor libbentette meg az oszlopokat összekötő szálat).
A forgalomban nem volt gond. Tesóm (mint utólag elmesélte) biciklivel követett. Ebből is látható, hogy nem mentem túl gyorsan. Az oktatóm terelésképpen végig mesélt a vizsgáztatónak mindenféle autós pletykákat. :-)
Elsőre átmentem bár egy vadállat volt az oktatóm. Teljesen zéro tapasztalattal kezdtem el a vezetést. Nos az oktatom elég jó volt nem igazán tökölt.. első óran kivitt a forgalomba (amikor épp hogy megtanultam váltani 2es 3asba).
Vizsga napján pont a legszigorúbb vizsgáztatót fogtam ki. Addig el se kezdhettem a vizsgát ameddig fel nem soroltam sorrendben fentről lefelé haladva hogy a hátsó lámpasorban mi hogy helyeszkedik el az adott autón (pl féklámpa,tolatólámpa,helyetjelző stb ezt most csak ugy felsoroltam). Utána elkezdtem a tételhúzást.
Párhuzamosan előre illetve Y megfordulást kellett csinálnom. Az Y gyönyörű szépen sikerült. Mivel stresszeltem sajnos a párhuzamost elrontottam (pedig oktatás során soha se volt azzal gond) mivel neki mentem a padkának. Úgy voltam vele jó ezt beszoptam megbuktam már az oktatóm csatolta ki a biztonsági övet hogy átül a helyemre.
A vizsga biztos azt mondta:
Mivel rendszeresen néztem a visszapillantó tükröket illetve szépen váltok egyenletesen vezetek ad nekem még 1 esélyt csináljak egy jobbra 90°-os parkolást.
Az sikerült is elsőre. Nekem sajnos nem volt rutin vizsga mivel 2 éve vizsgáztam és eltörölték a rutint.
Elsőre sikerült,30.órám volt a vizsga.
Semmi extra nem történt,az elején megcsináltam az egyívűt és a hátra párhuzamost,utána már sima ügy volt.
A parkolás is úgy sikerült ahogy a nagykönyvben meg van írva így utána már halál nyugalommal vezettem.nem is kellett végig mennem az útvonalon,viszonylag hamar szólt a biztos,hogy indulhatunk vissza a központba.
Jah de,volt az elején egy bakim,amin jót röhögött a biztos és az oktató is :) induláskor hátramenetbe raktam véletlen a váltót.4 es golf,váltó le,majd mintha 1-be raknád,hát észre se vettem,hogy lenyomtam :D
Nem vittem ki a hátam mögötti kerítést,ahogy emeltem a kuplungot észre vettem,ráléptem a fékre és nyugtáztam hangosan,hogy upsz...ez nem egyes.szóval kinevettek,és megnyugtatott a biztos,hogy ez gyakran előfordul az ilyen váltóval.jól kezeltem,és akkor induljunk előre.
Szia Kérdező! Neked meglett a vizsga? Én is ma voltam először, meg is lett elsőre. De én jó sok órát vettem, nem mentem el vizsgázni rögtön 30 után.
Nem történt amúgy semmi érdekes, a vizsgabiztos pedig tök jóindulatú volt. Nem szólt be apróságok miatt, a teljes képet nézte. Nagyon örülök, hogy ilyen szerencsés voltam. Szerintem sok múlik a vizsgabiztos személyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!