Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első forgalmi vizsga?

Első forgalmi vizsga?

Figyelt kérdés

Történeteket kérek,és hogy hányadjára mentetek át:)

Illetve, hogy ha buktatok akkor min buktatok meg?

2022. jan. 30. 16:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én másodjára mentem át. Az oktatóm elve az volt, hogy először a parkolás, és megfordulás, aztán a kocsikázás. Nagyon nem szeretek párhuzamosan hátra parkolni, ed sikerült pont kihúznom egy ilyen útvonalat. Meg is buktam a parkoláson. Másodjára (2 héttel később) ugyanazt az útvonalat húztam, de qakkor már sikerült a parkolás hála Istennek. Utána csak kocsikáztunk, az útvonal fejből ment, mert végignéztem az összeset a vizsga előtt. A vizsgabiztos sietett, szóvall fél óra után úgy döntött, hogy menjünk vissza, néha bele is szólt, hogy gyorsabban, ide férjünk be, ami elég para volt, de a lényeg, hogy meglett.
2022. jan. 30. 16:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre átmentem.

A rutinnál elég ügyetlenül álltam be valahová úgy, hogy azt hittem, megütöttem az oszlopot és megbuktam. Utólag mondta az oktatóm, hogy nem, csak nagyon közel mentem hozzá (és valószínűleg a szél pont akkor libbentette meg az oszlopokat összekötő szálat).

A forgalomban nem volt gond. Tesóm (mint utólag elmesélte) biciklivel követett. Ebből is látható, hogy nem mentem túl gyorsan. Az oktatóm terelésképpen végig mesélt a vizsgáztatónak mindenféle autós pletykákat. :-)

2022. jan. 30. 17:23
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
95%
Elsőre. Csak egy márkásabb konyakomba került. Règ volt nagyon még messzire kellett járni vizsgázni is vezetni is sokat. Ha bukta van megint szívás bejárni 50 kilómétereket Kecskemétre hogy vezethessek. Megkértem az oktatóm intézze el ha lehet.
2022. jan. 30. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre átmentem bár egy vadállat volt az oktatóm. Teljesen zéro tapasztalattal kezdtem el a vezetést. Nos az oktatom elég jó volt nem igazán tökölt.. első óran kivitt a forgalomba (amikor épp hogy megtanultam váltani 2es 3asba).

Vizsga napján pont a legszigorúbb vizsgáztatót fogtam ki. Addig el se kezdhettem a vizsgát ameddig fel nem soroltam sorrendben fentről lefelé haladva hogy a hátsó lámpasorban mi hogy helyeszkedik el az adott autón (pl féklámpa,tolatólámpa,helyetjelző stb ezt most csak ugy felsoroltam). Utána elkezdtem a tételhúzást.

Párhuzamosan előre illetve Y megfordulást kellett csinálnom. Az Y gyönyörű szépen sikerült. Mivel stresszeltem sajnos a párhuzamost elrontottam (pedig oktatás során soha se volt azzal gond) mivel neki mentem a padkának. Úgy voltam vele jó ezt beszoptam megbuktam már az oktatóm csatolta ki a biztonsági övet hogy átül a helyemre.

A vizsga biztos azt mondta:

Mivel rendszeresen néztem a visszapillantó tükröket illetve szépen váltok egyenletesen vezetek ad nekem még 1 esélyt csináljak egy jobbra 90°-os parkolást.

Az sikerült is elsőre. Nekem sajnos nem volt rutin vizsga mivel 2 éve vizsgáztam és eltörölték a rutint.

2022. jan. 30. 21:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre sikerült,30.órám volt a vizsga.

Semmi extra nem történt,az elején megcsináltam az egyívűt és a hátra párhuzamost,utána már sima ügy volt.

A parkolás is úgy sikerült ahogy a nagykönyvben meg van írva így utána már halál nyugalommal vezettem.nem is kellett végig mennem az útvonalon,viszonylag hamar szólt a biztos,hogy indulhatunk vissza a központba.

Jah de,volt az elején egy bakim,amin jót röhögött a biztos és az oktató is :) induláskor hátramenetbe raktam véletlen a váltót.4 es golf,váltó le,majd mintha 1-be raknád,hát észre se vettem,hogy lenyomtam :D

Nem vittem ki a hátam mögötti kerítést,ahogy emeltem a kuplungot észre vettem,ráléptem a fékre és nyugtáztam hangosan,hogy upsz...ez nem egyes.szóval kinevettek,és megnyugtatott a biztos,hogy ez gyakran előfordul az ilyen váltóval.jól kezeltem,és akkor induljunk előre.

2022. jan. 31. 06:57
 6/6 anonim válasza:
100%

Szia Kérdező! Neked meglett a vizsga? Én is ma voltam először, meg is lett elsőre. De én jó sok órát vettem, nem mentem el vizsgázni rögtön 30 után.

Nem történt amúgy semmi érdekes, a vizsgabiztos pedig tök jóindulatú volt. Nem szólt be apróságok miatt, a teljes képet nézte. Nagyon örülök, hogy ilyen szerencsés voltam. Szerintem sok múlik a vizsgabiztos személyén.

2022. jan. 31. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!