Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek, hogy ne legyek...

Mit tegyek, hogy ne legyek dekoncentrált a vizsgán emiatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a helyzet, hogy nemsoká forgalmi vizsgám lesz, viszont tartok attól, hogy eluralkodik rajtam majd a félelem.

Szval azt kell tudni, hogy van egy rendes, viszonylag higgadt, ugyanakkor hirtelen haragú oktatóm, és bizonyos helyzetekben érdekesen reagál. Pl tegyük fel, hogy 2es helyett véletlenül (ez most csak egy hirtelen eszembe jutó példa) 4esbe váltok és az oktatómtól elhangzik egy baz.dmeg mit csinálsz vagy pl mi a francot képzelsz kijelentés. Viszont akaratomon kívül is ez engem érzékenyen érint, és frusztrálttá tesz vezetés közben. Illetve nem tudom lereagálni, csak mondom, hogy hupsz vagy ilyesmi.

Szerintem az oktatóm azt gondolja, hogy flegma vagyok, (kicsit olyan a beutesem) de azért érdekel a vezetés meg minden, csak nem tudok így rendesen koncentrálni, nem vagyok hozzászokva a csúnya beszédhez.

Illetve nem is szoktam csúnyán beszélni.

Egyáltalán, hogy zajlik és vizsga? Mennyire szólnak bele a vezetésembe? Mit tudnék tenni, hogy ne kezdjen el bennem terjedni a félelem érzet vizsga alatt?

Ui.: Ne értsetek félre. Sokszor megdicsér az oktatóm, hogy szuper, szép volt. De azért mégiscsak jobban bennem marad ez a hirtelen haragú csúnya beszéd, mint a dicséretek.

2022. jan. 11. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%
Dobj be egy felest.
2022. jan. 11. 21:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Ilyet nyilván nem csinálok. De értékelem a válaszod.
2022. jan. 11. 22:00
 3/12 anonim ***** válasza:
50%

Köszönöm. :)

Nekem a buszos vizsgán pont így sikerült elűzni a lámpalázat, csak azért mondom. :)

2022. jan. 11. 22:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Egyáltalán, hogy zajlik és vizsga?"

A vb átnézi a papírokat, majd te átnézed az autót, majd 50 percig kocsikáztok, ha mondják, akkor elvégzel egy rutinfeladatot.

"Mennyire szólnak bele a vezetésembe?"

Mondják, hogy merre menjél és néha, hogy végezz el egy rutinfeladatot. Ha másba is beleszólnak, akkor valószínűleg megbuktál.

"Mit tudnék tenni, hogy ne kezdjen el bennem terjedni a félelem érzet vizsga alatt?"

Nyugodj meg. Ha megbuksz, akkor sincs semmi. Pár hét múlva mehetsz megint.

2022. jan. 11. 23:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló oktatóm volt és amikor vizsgán parkolásnál váltottam egyesbe, nem nyomtam be rendesen a kuplungot és recsegett a váltó.

Itt beszólt az oktatóm, hogy "nyomd már be rendesen azt a kuplungot b+"

Illetve én azon a vizsgán pont a vége felé meg is buktam, aztán mikor kiszálltunk a kocsiból, felém fordult az oktató, majd azt mondta nekem, hogy "ekkora f@szságot, hogy bírtál elkövetni b+!"

Ráadásul én se szerettem az ilyen megjegyzéseket, bennem is megmaradtak, de kár ezen rágódni. Ha eljutottál vizsgáig akkor menni fog.

Sok sikert!

2022. jan. 12. 02:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán, hogy zajlik és vizsga? Mennyire szólnak bele a vezetésembe?

Olyan lesz mint eddig amit csináltál csak 1-el többen lesztek. (Vagy 2-vel) Nem szólnak bele csak amibe eddig is, hogy merre menj. Ha rossz fele mész ne ess kétségbe majd az oktatód vissza vezet a megfelelő útvonalra. Nálam amúgy speciel beszélgettek csak.

2022. jan. 12. 05:40
 7/12 krwkco ***** válasza:
100%

"Mit tudnék tenni, hogy ne kezdjen el bennem terjedni a félelem érzet vizsga alatt?"

Ez egy olyan érzés, amit önszuggeszcióval le lehet küzdeni.

Gondolj arra, hogy ez csak egy szimuláció. És Te vagy a szimulátor világbajnok és éppen most nyered meg tizedszerre a címet. Ez egy keveset el fog venni a "multitasking" kapacitásodból, de a rettegés többet lekötne. Próbáld ki már az oktatás alatt, hogy használ-e.

És ha hibázol, ne azt mond, hogy "hupsz", hanem azt, hogy bocs vagy elnézést. Pláne akkor, ha a hiba nem tesz jót az autónak. :-(

2022. jan. 12. 09:45
 8/12 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi a tanácsaitokat!

Jól jött mindegyik!

2022. jan. 12. 10:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült, kérdező? :)
2022. jan. 15. 18:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Harmadjára igen! :D
2022. ápr. 22. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!