Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jellemző a magyar közlekedésre...

Jellemző a magyar közlekedésre ez a fajta kultúra?

Figyelt kérdés
[link]

#magyar közlekedési kultúra
2022. jan. 21. 20:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
41%
Nem. Itthon a B7 A4-gyel virító proli még véletlenül sem fog félrehúzódni, mer' ő az élet császára.
2022. jan. 21. 21:05
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Teljesen változó, bár itt nem sokat nyert a delikvens ezzel. Mindenesetre nem olyan fejlett az "autópályás kultúra" itthon mint mondjuk a német autópályákon az biztos. De németben is sokat ingáztam és azért ott is vannak "belső sáv foglalók"
2022. jan. 21. 21:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam így helyet adni, ha úgy jön ki a lépés, illetve meg szoktam köszönni vészindexszel, valamint ugyanígy villantok, ha valaki megköszöni. De nem, nem annyira jellemző ez, már amennyire én látom. Akkor sem szoktak elengedni, amikor 100-zal megyünk, összefüggő kocsisor van, én pedig motorral elférnék, ha adnának 1 méter helyet. Le is tudnának húzódni, mert üresebb a külső, mint a belső, csak mindenki megy egymás mögött féktávon belül és a világért nem engedne el. Ilyenkor szoktam egy kis gázt adni és szépen a külsőben elhaladni a sok ostoba mellett. Párhuzamos közlekedés, telített sávok esetén még szabályos is :)
2022. jan. 21. 21:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Így szoktam csinálni én is. Elengedem ha valaki gyorsabb.

Mostanában egyre sűrűbben tapasztalom ha épp én vagyok a gyorsabb akkor elengednek.

2022. jan. 21. 22:26
 5/16 A kérdező kommentje:
Akkor fejlődünk.
2022. jan. 21. 22:35
 6/16 anonim ***** válasza:
45%

Meglepően sok ilyen van.

Tegyük hozzá ehhez két fél kell. Hiszen itt a hátulról érkező is viszonylag türelmesen érkezett.

Én azt látom, hogy nálunk azokat nem szeretik elengedni akik már 10 km-ről refiznek hogy "takaroggyámertjövök". MAjd szándékosan beleállnak a seggedbe.

Illetve vannak azok a parasztok, akik ha látják, hogy 50 autó halad egymás után, akkor is ugyanúgy beleállnak a másik seggébe és elkezdik letolni. Holott az elsőbbség ténye nem jogosít fel a szándékos veszélyeztetésre.

2022. jan. 21. 22:37
 7/16 anonim ***** válasza:

De amúgy én igyekszem nem agresszívan és segítően közlekedni.

Ha látom, hogy valaki lassabb, akkor sem mászok a seggébe. Érdekes, vannak azok akiket valamiért zavar, hogy mennél dolgodra, és vissza lassulnak, még akkor is ha erre az égvilágon semmi okot nem adok, nem villogok, nem mászok rá.

De igazából ezek is megunják hamar és ha látják hogy nem vagy partner az agresszióban, akkor lehúzódnak én meg rombolok tovább.

Vagy ha látom, hogy valaki kihúzódik, neadjisten még igyekszik is, akkor mindig megköszönöm.

De ugyanígy van fordítva. Ha látom, hogy jön valaki gyorsan, akkor egyrészt nem megyek ki elé, másrészt ha látom hogy jönnek akkor én is emelem a sebességet és vissza sorolok amint tudok. Ezt meg szokták köszönni.

Meg alapból azt látom, hogy gyorsan menni is lehet relatív intelligensen, éreztetik, hogy mennének, tolnak is kicsit de valahogy mégsem érzed azt a suttyó parasztságot.

Nyilván vannak akiknek egyszerűen nincsen intelligenciája sem a vezetéshez sem úgy összességében azzal nem lehet mit kezdeni.

2022. jan. 21. 22:50
 8/16 anonim ***** válasza:
71%

Ha 120-130-cal megyek az autópályán, de valakinek ennél is sürgősebb, azt inkább elengedem.

Feltéve persze, hogy nem éppen egy 10 kamionból álló konvoj mellett megyek el, mert akkor tanuljon meg várni. Két kamion közé nem fogok lehúzódni egy izgága aszfalthuszár miatt.

2022. jan. 21. 22:52
 9/16 krwkco ***** válasza:
54%

Én is le szoktam húzódni, akkor is ha óra szerint 140-el előzöm a külső sávban levő autókat (kb. annyival szoktam menni). De csak akkor, ha van annyi hely a külsőben, hogy fékezés nélkül, gáz elvétellel meg tudjam oldani a manővert. Ha ennél kisebb a lyuk, akkor inkább haladok tovább vagy esetleg egy kicsit gyorsítok.

Egyébként a videóban szereplő autó rosszul csinálta. Tovább kellett volna a középső sávban haladni és akkor meglátta volna, hogy jön egy gyorsabb autó. Fékezés nélkül, gázelvétellel csökkenthette volna a sebességét és energiaveszteség nélkül beállhatott volna a videozó autó mögé.

Ha előttem egy lassabb autó indokolatlanul beragad a belső sávba, akkor szoktam elengedni a mögöttem jövő agresszív marhát, hogy tisztítsa meg ő a terepet. :-)

2022. jan. 21. 23:15
 10/16 anonim ***** válasza:
#9 Igen az utolsó bekezdés nálam is működik. Ha látom, hogy jön egy agresszív akkor lehúzódom majd vissza sorolok és hagyom, hogy takarítsa előttem az utat.
2022. jan. 21. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!