Hogyan lehet szagtalanítani a használt étolajat? Hogy ne legyen rántott hús szaga a kocsinak?
Előbb tanuld meg mi a különbség a soros adagoló, a forgóelosztós adagoló, és a common rail szivattyú között.
Aztán gyere az ordas baromságoddal.
Max ha egy nagyon régi adagolós dízel mercibe kell akkor alapos ülepítés és szűrés után 25%-ban keverni a gázolaj mellé.
Így nem lesz szaga, de spórolni nem sokat fogsz rajta...
Nekem Vw 2.5tdi van, bírja, de ha rátankolok és kb 5-10 % az aranya az etolajnak akkor is érezni meg.
Azt kéne megtudni hogy a rendes biodízelt amikor csinaljak akkor mit csinálnak az olajjal amikor belekeverik
Először is úgy leszűrik, hogy egy mikronos szilárd szemcsék sem maradnak benne.
Aztán faszeszt (metil alkohol) adnak hozzá és Nátronlúgot, meg kálilúgot. Kicsit főzik, aztán várnak egy napot, hogy szétváljon a biodízel és glicerin ami keletkezik.
https://www.youtube.com/watch?v=C2e8SggCGYI
Az a 8,3% biodízel amit gyárilag belekevernek a dízelbee miért nem elég?
Köszönöm választ.
Nincs valami egyszerűbb és olcsóbb módja ennek? Nem akarok ennyit foglalkozni vele. Nem érdekes hogy biodízel vagy sem, csak ne legyen szaga nekem.
Eddig is elég finom szűrőn küldtem át. Derolint is kipróbáltam de nem lett jobb. Ha viszont kis benzint kevertem a tankba, akkor kevésbé lehetett érezni.
Ha rákeresel a youtube-n, a "biodízel készítése" varázsszavakra, akkor találsz egy magyar videót a procedúráról.
Ott a vége felé elmondják, hogy azzal, hogy elkészítik a biodízelt még nincs vége a procedúrának, mert még be kell állítani a lobbanáspontját is.
Szvsz ez nem a konyhába, garázsba való eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!