Mitől függ hogy egy autó kap-e pótkereket vagy sem? Főleg a méretbeli besorolás ami meghatározza? A mini autókban(i10,aygo) csak defekt javító készlet van? Eggyel feljebb a kisautók kategóriában pl úgy emlékszem az ezres swiftben nem volt pótkerék.
Meghaladtuk a pótkereket. Átléptünk rajta.
Ahogyan indító kar (kurbli) és szerszámkészlet sem jár az autóhoz és tartalék motorolajat sem hordunk magunkkal. Pedig volt idő, amikor alapfelszerelésnek számított.
Egy pótkerék sok helyet foglal, nehéz és a mintázata tutira nem stimmel egyszerre a nyári és téli gumiszetthez.
"Azért én kiváncsi lennék hogy ha defektet kap valaki a pusztában hogy hogyan tudja megjavitani a javitó készlettel."
Akkor elárulom. Az az autóvásárló, akinek nincs pótkereke, nem megy olyan pusztába, ahova az autómentő nem tud utánamenni.
Amennyire tudom a defektjavító szett tömítőanyagból egy tömlőből és egy kompresszorból áll.
13. Nem igaz hogy nem érted.
HA egy főúton vagy autópályán van defekt, nem mindegy hogy 15 perc alatt lecserélem vagy pedig várom az autó mentőt, lehet 2-3 óráig és ezt mind horribilis pénzért.
14. És mekkora helyet foglal el kompresszorral együtt? Az már nagyobb mint egy pótkerék.
"Nem igaz hogy nem érted. Ha egy főúton vagy autópályán van defekt, nem mindegy hogy 15 perc alatt lecserélem vagy pedig várom az autó mentőt, lehet 2-3 óráig és ezt mind horribilis pénzért."
Értem én. Ez egy magyar 3. 4. tulajdonosnak ez probléma. De egy német újautó tulajdonosnak nem. Különösen, ha ez a várakozás csak mondjuk 10 évente egyszer fordul elő. A német újautó-vásárlónak az lenne a probléma, ha a drága öltönyét és cipőjét tönkretenné az autó melletti térdeléssel. Vagy kockáztatnia kellene, hogy elgázolja egy kamion. Ezért nem kell neki pótkerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!