Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 10-12 kilométer alatt bemelegs...

10-12 kilométer alatt bemelegszik egy szívóbenzines motor?

Figyelt kérdés
Egy átlagos, 1.6 - 2.0 literes blokk, szinte semmi lámpánál állással, egyenletes terhelés mellett, a mostani időjárásban (0 fok körül).

2022. jan. 12. 08:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%

#10: az azt jelenti, hogy a hűtőközeg elérte a termosztát nyitási hőmérsékletét.

Ez indulás után pár perc. De attól meg az egész motorblokk és meg az olaj sem üzemmeleg, ahhoz kell 15-20 perc

2022. jan. 12. 12:01
 12/16 anonim ***** válasza:

azért van csak kék pilács mert nem számít az, hogy bemelegszik e vagy se.

Ha odaérsz mész még 3 kört mert nem elég meleg az olaj ?? vagy mi a cél ?

2022. jan. 12. 13:04
 13/16 A kérdező kommentje:
#12 laikus lévén csak szimplán érdekelt, hogy mennyire veszik igénybe a szokásaim az autómat.
2022. jan. 12. 14:54
 14/16 anonim ***** válasza:

12: nézd, 2004ben vettem egy 1 éves autót.

A gépjármű sorsa az lett hogy ütni vágni, csak rövid távra. Megyei matrica is azért van csak rajta mert autópálya mellett lakom tehát 1.5 km indítás után és a pályán megyek, arra pár hely rövidebb..

300 méter és 5 km közötti távokra használom csak, a többire van másik autóm, aminek nicns szétülve az ülése etc.

Most 2022 van,18 éve nálam, 19 éves az autó.

Km nincs benne sok ezért, 172 ezer, ma néztem. Ma csak edzőteremben voltam vele, mely extrém messze van. 7.5 km a waze szerint, autópályára felhajtva és le a következőnél. Az autópálya felhajtó ahol felmentem 2.1 km (waze mondja).

Az autót indítottam, azonnal gáz, autópályára fel és ami a csövön kifért a vízhőfok mutató a pályán állt be, de akkor már az 5000-t leforogta.

Na EZ idő még nem elég arra, hogy a motor füstöljön, szétessen, egye az olajat, tulajdonképpen - azon kívül hogy a katalizátor feltehetőleg emiatt ment szét - SEMMI se történt.

Ha a motor tönkremegy az nem a 10-12 km-től lesz.

Nem véletlen hogy a te autódban már csak egy kék pilács jelzi, mert teljesen lényegtelen az olaj hőfoka, ha az első 1 km-t normálisan teszed meg akkor már eleget tettél érte, ennél többet szabad, de felesleges tenni.

2022. jan. 12. 15:18
 15/16 A kérdező kommentje:
#14 uh, ez egy nő számára is tök érthető volt, köszönöm 😆😇
2022. jan. 12. 15:37
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi alatt egy turbódízel is.
2022. jan. 13. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!