Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezek az "autókereskedők"...

Ezek az "autókereskedők" hogyan vesznek autót?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék általánosítani, de általában roma származású emberek(semmi bajom velük!!!). Autókereskedéssel foglalkoznak, de magánszemélyek és nem mint cég. Hogyan vesznek autót? Kis értékű autót megvesznek 150-200-ért, 350-400-ért elpasszolják. De névre írják? Mert az is csomó pénz + biztosítás isé
2021. dec. 31. 18:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Engem ilyen akart átb@szni. Az ilyeneket kerüld el jó messzire.
2021. dec. 31. 18:47
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Képzeld amit rám akart sózni, annak a kocsinak megtaláltam a hirdetését, ahonnan ő vette.
2021. dec. 31. 18:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem írják névre, hanem kitöltenek egy adásvételit, amin vevő és dátum nincs, csak az eladó adatai. Elvileg ők max tanúként szerepelnek az adásvételin.
2021. dec. 31. 18:56
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Tücsöktől nem veszünk autót, és nem is adunk el neki, sőt SEMMIT!
2021. dec. 31. 18:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én adtam el kocsit ilyennek, persze kellő óvatossággal. Jobb sárvédő kicsit be volt nyomva illetve a sarkán el kezdett rozsdásodni, a lánc meg volt nyúlva, a hengerfejet síkolni kellett volna illetve vetemedve volt a szelepfedél. Ott nyomta az olajat és a szerelőm csak úgy tudta orvoolni hogy a szelepfedél tömítés mellé kinyomta tömítőpasztával. Szerencsére épp idejében rá tudtam sózni egy tesóra 300-ért, utólag kiderült hogy kereskedő és olyan célból vette. Pár hónapra rá kíváncsiságból lekérdeztem a rendszámot, az idő alatt papíron 3 tulajon végig ment. A sárvédőt megcsináltatta, gondolom a motor maradt a régi. Majd úgy hirdette 800-ért mint megkímélt autó hölgy tulajdonostól. Ja plusz már az adásvételinél trükközni akart, rá akart venni hogy egy százassal kevesebb kilómétert írjak rá mint a valós, nyílvánvaló volt hogy tekerni akarja így nem mentem bele.
2021. dec. 31. 19:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

#4: ALAPigazság! És jó ha mindenki be is tartja!

CSak a szívás van vele, ha szóba áll velük az ember...

2021. dec. 31. 19:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Választ még mindig nem kaptam a kérdésemre, 3-ast leszámítva. :S
2021. dec. 31. 19:42
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

#7 szóval te is egy tesóféle vagy, hát kérdezd meg a társaidat hogy-s-mint csinálják az ilyeneket okosba'

De remélem utolér majd a karmád előbb vagy utóbb, hogy tisztes embereket akarsz átbacarintani.

2021. dec. 31. 20:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Pedig csak az van, amit 3-as ír..
2021. dec. 31. 20:34
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

Sok már a csaló, ügyeskedő. Nem csak az autókereskedők között, az építőiparban is, most láttam egy videót, amiben megpróbáltak sok pénzzel lehúzni egy szarul, silány anyagokkal végzett munka után egy idős asszonyt, de az szerencsére kapott helyszíni segítséget egy szakembertől.

Az eladó autóhoz amit megvennél, ha teheted, vigyél szerelő ismerőst, ha ez nem lehetséges, nézz a környéken szervizt és egyeztess le egy átnézést.

Ha a sajátodat eladnád, előtte nézesd át az autót, ne tudjon olyan hibákat kitalálni az ügyeskedő, ami hibája nincs az autónak.

A szokásos szövegeket hagyd figyelmen kívül: "Már lenne másik vevő, úgyhogy döntsön gyorsan!" és "Ha már bemutattuk, ennyit fáradtunk vele, a minimum, hogy vegye meg!". Ha ezeket hallod, indulj a kapu felé.

Ha bizományban van bent az autó, az adásvételire nem annak a cégnek a neve, hanem egy harmadik személy/cég kerülne, akkor csak úgy vegyél autót, ha találkoztál azzal, aki bizományba adta és meggyőződtél róla, hogy nincs trükk. Egyébként is jó legalább beszélni az eredeti tulajjal.

Mert gyakori trükk, hogy az adásvételire az ügyeskedő nepper már egy alibicég nevét írja, ezek a cégek csak addig élnek, amíg eladnak arra a névre pár autót, hogy ne kelljen szavatosságot vállalnia a kereskedésnek.

Ha eladni akarsz autót, nyilván kicsivel a piaci ár alatt veszi meg bármilyen kereskedő. De ha nagyon olcsón akarja megszerezni, esetleg ha burkoltan fenyegetni próbál, "Hogy ha eddig eljöttem, már adja el nekem!", akkor modd azt, hogy mégsem.

2021. dec. 31. 20:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!