Ezek az "autókereskedők" hogyan vesznek autót?
#4: ALAPigazság! És jó ha mindenki be is tartja!
CSak a szívás van vele, ha szóba áll velük az ember...
#7 szóval te is egy tesóféle vagy, hát kérdezd meg a társaidat hogy-s-mint csinálják az ilyeneket okosba'
De remélem utolér majd a karmád előbb vagy utóbb, hogy tisztes embereket akarsz átbacarintani.
Sok már a csaló, ügyeskedő. Nem csak az autókereskedők között, az építőiparban is, most láttam egy videót, amiben megpróbáltak sok pénzzel lehúzni egy szarul, silány anyagokkal végzett munka után egy idős asszonyt, de az szerencsére kapott helyszíni segítséget egy szakembertől.
Az eladó autóhoz amit megvennél, ha teheted, vigyél szerelő ismerőst, ha ez nem lehetséges, nézz a környéken szervizt és egyeztess le egy átnézést.
Ha a sajátodat eladnád, előtte nézesd át az autót, ne tudjon olyan hibákat kitalálni az ügyeskedő, ami hibája nincs az autónak.
A szokásos szövegeket hagyd figyelmen kívül: "Már lenne másik vevő, úgyhogy döntsön gyorsan!" és "Ha már bemutattuk, ennyit fáradtunk vele, a minimum, hogy vegye meg!". Ha ezeket hallod, indulj a kapu felé.
Ha bizományban van bent az autó, az adásvételire nem annak a cégnek a neve, hanem egy harmadik személy/cég kerülne, akkor csak úgy vegyél autót, ha találkoztál azzal, aki bizományba adta és meggyőződtél róla, hogy nincs trükk. Egyébként is jó legalább beszélni az eredeti tulajjal.
Mert gyakori trükk, hogy az adásvételire az ügyeskedő nepper már egy alibicég nevét írja, ezek a cégek csak addig élnek, amíg eladnak arra a névre pár autót, hogy ne kelljen szavatosságot vállalnia a kereskedésnek.
Ha eladni akarsz autót, nyilván kicsivel a piaci ár alatt veszi meg bármilyen kereskedő. De ha nagyon olcsón akarja megszerezni, esetleg ha burkoltan fenyegetni próbál, "Hogy ha eddig eljöttem, már adja el nekem!", akkor modd azt, hogy mégsem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!